Binance laat recordkwartaal zien door BNB te verbranden

Cryptobeurs Binance heeft net als in voorgaande kwartalen voor de 15e keer Binance Coin (BNB) vernietigd (verbrand). Dit mechanisme is bedoeld om de waarde van BNB te ondersteunen en tegelijkertijd de bedrijfsprestaties van Binance voor te stellen.

Altijd aan het begin van een nieuw kwartaal zet de cryptobeurs Binance een streep onder het vorige kwartaal. Dit gebeurt ook door het transparant verifieerbare verbranden (“Burning”) van Binance Coin (BNB). In januari had Binance een recordaantal BNB gerapporteerd tijdens deze reguliere branding, en nu in april is het een recordbedrag in US dollar volgens de huidige prijzen. Iets meer dan een miljoen BNB ter waarde van bijna $ 600 miljoen zijn onherroepelijk vernietigd, meldt Binance in een overzicht van Q1 2021 via Twitter.

Toen Binance zijn oprichting in 2017 financierde via een BNB ICO, kwam het met een belofte om elk kwartaal 20 procent van de winst van Binance in BNB te branden. Dit was bedoeld om BNB waarde te garanderen met aanzienlijke winstmogelijkheden. Van de 200 miljoen BNB die oorspronkelijk werd gegenereerd, is er nu nog iets minder dan 170 miljoen BNB over en het driemaandelijkse verbrandingsprogramma moet worden voortgezet tot dan, wanneer er nog slechts 100 miljoen BNB over is. Grofweg heeft verbranding sinds 2017 al een goede 15 procent van alle BNB vernietigd.

Verbranding van BNB – wat Binance-chef CZ erover te zeggen heeft

Binance CEO Changpeng Zhao had begin 2021 gezegd dat het strikte mechanisme van 20 procent op het verbranden van BNB zou worden verhoogd om meer BNB uit de markt te halen om sneller te kunnen handelen. Sindsdien is er dus geen manier om wiskundig precies af te leiden hoe het met de zaken van Binance gaat. Maar als we de oude regel van 20 procent als lagere maatstaf nemen, had Binance in het eerste kwartaal van 2021 ongeveer 3 miljard dollar winst moeten boeken. Ter vergelijking: de Amerikaanse cryptoborse Coinbase, die zelf net naar de beurs is gegaan, had in voorlopige cijfers nog niet eens een derde van de winst van Binance over Q1 2021 geboekt. De huidige marktkapitalisatie van Binance van iets meer dan $80 miljard (aandelen Coinbase: $68 miljard) laat dus nog genoeg ruimte voor een opwaartse beweging.

CZ, als hoofd van Binance, ziet in zijn driemaandelijkse brief echter andere redenen dan de vergelijking met Coinbase voor belangrijker met betrekking tot BNB. Hij belicht hoe een heel ecosysteem van DeFi-projecten zich heeft ontwikkeld rond BNB als een native valuta. Als zodanig lopen de Binance smart chain en BNB steeds meer in op Ethereum (ETH), wat CZ opmerkt in indicatoren zoals dagelijkse transacties op de BSC, geregistreerde BSC-adressen, en het groeiende aantal DApps. Dus, tussen de regels door, ziet de Binance CEO een goede kans voor BNB om de positie van Ethereum als de tweede belangrijkste cryptocurrency door marktkapitalisatie in de nabije toekomst uit te dagen Рop voorwaarde dat Bitcoin zichzelf en de totale markt op recordniveaus houdt.

Conclusie: BNB wordt steeds onmisbaarder

Terug in februari, vertelden wij u in detail over BNB’s all-time highs op dat moment en de triomf van de Binance Smart Chain in de DeFi divisie. Sindsdien is de koers van BNB opnieuw verdubbeld. Bovendien heeft de beursgang van Coinbase in vergelijking met de kwartaalresultaten van Binance laten zien wie de lakens uitdeelt onder de crypto exchanges. Er zijn aanwijzingen dat BNB nog steeds ondergewaardeerd is op momenteel ongeveer 530 US dollar en dat de aanval op Ethereum in de discipline van marktkapitalisatie in de lucht hangt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*