BitClout – innovatief platform of gewoon oplichterij?

Al een goede maand maakt het cryptoproject BitClout naam. BitClout draait om beroemdheden en is bedoeld om hen een nieuw sociaal netwerk te bieden waar ze kunnen speculeren met bereik. Veel van dit ruikt naar oplichterij.

In de crypto-industrie is menige poging ondernomen om het principe van sociale netwerken te kapen en in geld om te zetten. Voice by EOS is waarschijnlijk de bekendste mislukking en probeert zichzelf net opnieuw uit te vinden, het vroegere platform van Voice is al na een paar maanden offline. BitClout is de naam van de nieuwste rage in sociaal netwerken plus crypto en is geïnspireerd op Twitter. De whitepaper van BitClout leest echter nogal ingewikkeld. En er zijn nog meer details over BitClout die je je hoofd doen schudden.

BitClout wil beroemdheden verhandelbaar maken

Maar eerst iets anders. Op zich wil BitClout een uitwisseling tot stand brengen voor berichten en profielen op haar sociale netwerk. Om het project van de grond te krijgen, hebben 15.000 Twitter-beroemdheden met een hoog bereik al accounts aangemaakt bij BitClout, die door hen kunnen worden opgeëist via een eenvoudig bericht op Twitter. Via dit mechanisme hoopt BitClout snel veel aandacht te krijgen. Geverifieerde beroemdheden krijgen vervolgens BitClout Creator Coins toegewezen. Anderen kunnen BitClout Coins kopen in ruil voor Bitcoin, die momenteel een goede $160 per BitClout Coin in Bitcoin vragen.

De BitClout valuta kan worden gebruikt om te speculeren op de ups en downs in het bereik van beroemdheden of om te wedden op individuele berichten en hun impact. Volgens de whitepaper wordt dit op een manipulatiebestendige manier georganiseerd via een blockchain die vergelijkbaar is met die van Bitcoin, en zal het maximumaantal van alle BitClout-munten ook beperkt blijven. Het is echter zeer de vraag of de beoogde markt überhaupt tot stand zal komen. Buiten de aanwezigheid op het web wordt BitClout – voor zover wij weten – nergens verhandeld en ook op het platform zelf zijn handelsbewegingen niet direct zichtbaar.

Dus je kunt beter met je handen van BitClout afblijven.

Het is niet alleen een gebrek aan transparantie en een nauwelijks te begrijpen whiteparer bij BitClout dat automatisch tot voorzichtigheid noopt. BitClout heeft ook geen opdruk, geen adres en zelfs geen namen van oprichters. Daarnaast is er de schelste alarmsirene: Bij BitClout kunt u momenteel alleen storten (in Bitcoin), een omwisseling van BitClout Coins in Bitcoin en de uitbetaling zijn gewoonweg niet voorzien. Intussen hebben zich al beroemdheden gemeld die verbaasd waren dat hun naam werd misbruikt op BitClout. De aanpak om beroemdheden op de een of andere manier verhandelbaar te maken, kan nog enige aantrekkingskracht hebben. Maar op Twitter moest BitClout vandaag ook gewoon aankondigen dat het veel content was kwijtgeraakt. Vanwege alle verdachte omstandigheden kunnen we investeringen in BitClout alleen maar luid, duidelijk en dringend afraden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*