Dogecoin (DOGE) galoppeert naar recordhoogte – experts waarschuwen

Dogecoin (DOGE) is met ongeveer 350 procent in prijs gestegen in de laatste zeven dagen – maar er zijn nogal onhoudbare factoren achter de fabelachtige prestatie. Waarom moet je uitkijken voor DOGE.

Dogecoin (DOGE) heeft bijna regelmatig het nieuws gehaald met prijssprongen die Bitcoin (BTC) en toonaangevende altcoins doen verbleken. Deze keer kwam de opleving van DOGE midden april op gang. Van $0,70 per Dogecoin op 12 april, ging het – met tijdelijke tegenslagen – richting een all-time high van $0,43 op 17 april, en vandaag (maandag 19 april) handelt DOGE op een nog steeds respectabele $0,33. We herinneren ons: in de zomer van 2020, een promotie op het sociale netwerk TikTok stuwde dreef de Dogecoin naar ongekende hoogten, en begin 2021 brachten Elon Musk en andere beroemdheden geadverteerde DOGE – ook met positieve effecten op de prijs. Op dit moment staat Dogecoin zelfs in de top tien van de belangrijkste cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van een goede 40 miljard US dollar.

Tegelijkertijd heeft DOGE, in tegenstelling tot de andere belangrijke altcoins, geen concrete monetaire use-case. Als betaalmiddel wordt Dogecoin bijna nergens geaccepteerd, als waardeopslag faalt DOGE vanwege onbeperkte maximale hoeveelheid en de blockchain is een aangepaste versie van die van Bitcoin – Dogecoin is dus nauwelijks geschikt voor DeFi. DOGE werd in 2013 gelanceerd met als doel van het principe van cryptocurrencies een speelse ervaring te maken. De bedenkers van Dogecoin hadden niet in gedachten dat dit zou uitgroeien tot een meme met een massale toestroom van kapitaal.

Waarom is Dogecoin weer als een gek aan het pompen?

Om de recente prijscapriolen van DOGE te begrijpen, moeten verschillende factoren in aanmerking worden genomen. Crypto-expert Meltem Demirors denkt dat de Reddit-groep WallstreetBets, bekend van speculaties rond GameStop’s aandelen, weer een vinger in de pap heeft. Nadat daar discussies over cryptocurrencies waren verboden, was het verbod voor een paar dagen expliciet weer opgeheven voor Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Dit was genoeg om Dogecoin op een recordkoers te sturen in een gearrangeerde actie, speculeert Demirors.

Maar Tesla CEO Elon Musk heeft vorige week op Twitter ook een paar tweets over DOGE geheim gehouden, waarin hij zijn slogan herhaalde dat hij Dogecoin naar de maan wil helpen. Deze slogan #DogecoinToTheMoon is sindsdien trending.

Conclusie: Dogecoin blijft een speculatieobject

U als belegger moet voorzichtig blijven met DOGE, zelfs in de hype. Demirors wijst er terecht op dat er technologisch gezien al jaren weinig tot niets gebeurt met Dogecoin – maar het dagelijkse handelsvolume doet het soms zelfs beter dan gevestigde ETF’s. Ook wij interpreteren de huidige situatie bij DOGE als een gevolg van het feit dat handelaren niet terugschrikken voor hoge risico’s. Net zo snel als Dogecoin momenteel in prijs stijgt, kan het ook weer crashen. Immers, zonder een echte use case zou Dogecoin nauwelijks gemist worden als sympathisanten zich weer afkeren. Dus: Zo pluizig als de schattige Dogecoin als meme overkomt – er zitten nauwelijks echte waarden achter, maar vooral een enorm speculatiepotentieel.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*