eToro vermeldt Chainlink (LINK) en Uniswap (UNI)

Het handelsplatform eToro breidt nu zijn portefeuille uit met Chainlink (LINK) en Uniswap (UNI). Dit betekent dat de 18 cryptocurrencies genoteerd op eToro nu twee DeFi zwaargewichten bevatten.

Vooral in Duitsland is eToro populair als een modern handelsplatform voor cryptocurrencies, aandelen en andere beleggingsmogelijkheden. Met de notering van Chainlink (LINK) en Uniswap (UNI) breidt eToro zijn aanbod van crypto’s uit met twee altcoins die zich elk op hun eigen manier hebben gevestigd in de hoogste liga van cryptocurrencies, zo blijkt uit een persbericht. Dit betekent dat 18 verschillende cryptocurrencies nu gemakkelijk verhandelbaar zijn op eToro.

Achtergrond over Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK) is in de afgelopen twaalf maanden met meer dan 1.000 procent in prijs gestegen, voornamelijk als gevolg van de bloeiende DeFi-markt. Daar is Chainlink onmisbaar geworden als een datadienst die actuele prijzen van cryptocurrencies in blockchain-formaat in slimme contracten invoert. LINK is het betaalmiddel voor de diensten, en onder meer Deutsche Telekom is ook actief bij de technische uitvoering van het netwerk en zeer tevreden over haar betrokkenheid. De oprichters van Chainlink zijn al bezig met nieuwe toepassingen voor hun aanbod en verwachten dat de markt voor DeFi snel zal blijven groeien. Veel onafhankelijke deskundigen zien dan ook goede mogelijkheden voor toekomstige koersstijgingen voor LINK.

Achtergrond van Uniswap (UNI)

Uniswap is de pionier onder de gedecentraliseerde cryptobeurzen (DEX) en lanceerde UNI, zijn eigen token, in september 2020. UNI kraakte voor het eerst de $10 mark eind januari 2021 en heeft zich sindsdien opgewerkt naar niveaus rond de $30. Uniswap heeft een grote upgrade naar versie 3 aangekondigd op 5 mei. Eerlijkheidshalve vermeldt eToro ook de concurrentie met Uniswap, dat Uniswap qua omzet heeft ingehaald, vooral in de vorm van PancakeSwap op individuele handelsdagen. Uniswap is tot nu toe opgesloten in het Ethereum (ETH) DeFi ecosysteem, terwijl PancakeSwap is verankerd in Binance Smart Chan met Binance Coin (BNB) als zijn eigen cryptocurrency.

eToro met grote plannen voor 2021

Verwacht wordt dat eToro dit jaar meer cryptocurrencies opnieuw zal aanbieden, met concurrenten zoals Binance of Coinbase die aanzienlijk meer altcoins aanbieden. Maar in zijn selectie tot nu toe, heeft eToro grotendeels altcoins met kleine marktkapitalisaties vermeden, wat klanten tot op zekere hoogte beschermt tegen buitensporige risico’s.

Ondertussen besteedt de handelsgemeenschap ook aandacht aan de eigen uitwisselingsplannen van eToro. Half maart kondigde eToro officieel aan dat het van plan was een beursgang te plannen. Het mikt op een waardering van ten minste 10 miljard dollar. Coinbase behaalde vorige week bij zijn beursgangdebuut een waardering van iets meer dan 80 miljard dollar, maar heeft dit op lange termijn nog niet kunnen bevestigen. Toch lijkt de beursgang van aanbieders als eToro of Coinbase een goede beleggingsmogelijkheid om indirect te profiteren van de cryptomarkt. eToro wijst op zijn snel groeiende klantenbestand, dat de 20 miljoen heeft overschreden, en natuurlijk op zijn algehele bredere aanbod dan Coinbase.

Conclusie: eToro maakt beleggen in DeFi eenvoudig

Als u geïnteresseerd bent in het beleggen in DeFi zonder zelf direct gebruik te maken van de mechanismen aldaar, zijn Chainlink (LINK) en Uniswap (UNI) twee veelbelovende opties. eToro biedt u de voordelen van het handelen in euro’s en legaal, terwijl u vertrouwt op een Duitstalig en gemakkelijk te gebruiken platform. Een ander voordeel van eToro: Met beleggingsopties ook in aandelen, ETF’s en meer, alsmede de zogenaamde copy trading, is de handelsplaats zeer geschikt voor gediversifieerde strategieën. Dit is de reden waarom Amerikaanse analisten eToro niet vergelijken met Coinbase. Zij zien Robinhood als een natuurlijke concurrent voor eToro. Robinhood mikt ook op een beursgang in 2021 en ziet een waardering van 40 miljard US dollar als mogelijk. Maar dat is nog steeds de toekomst – LINK en UNI op eToro zijn al een realiteit.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*