Binance lanceert handel in Tesla-aandelen in kaart gebracht als tokens

Cryptobeurs Binance breidt zijn aanbod uit met de handel in aandelen. Het zal beginnen met Tesla-effecten, die als tokens in kaart worden gebracht en op Binance worden verhandeld tegen de stablecoin BUSD.

Binance bewijst zich regelmatig als innovatieleider in de crypto-industrie, maar het nieuwste project kan eerder als een copycat worden geclassificeerd. Vanuit het oogpunt van de klant valt er echter weinig aan te merken op de lancering van de aandelenhandel op Binance, ook al is de aanpak grotendeels vergelijkbaar met die van concurrenten zoals FTX. Binance noemt zijn nieuwe programma “Aktien Token” (Stock Token) in een aankondiging en meldt de aandelen van elektrische autofabrikant Tesla als het eerste concrete aanbod. Vanaf vandaag, dinsdag, kunnen Tesla-aandelen dus worden verhandeld op Binance, in kaart gebracht als tokens en genoteerd tegen de stablecoin BUSD. Op de achtergrond worden deze Tesla tokens gedekt door aandelen, waarvoor Binance samenwerkt met CM Equity AG uit Duitsland en Digital Assets AG uit Zwitserland. FTX heeft ook voor dit model gekozen.

Twee verschillen springen echter in het oog: Binance brengt, in tegenstelling tot FTX, aanvankelijk geen kosten in rekening voor de handel in tokenized aandelen. Hoe Binance de nieuwe dienst denkt te gelde te maken, blijft dus voorlopig in het midden. Bovendien beperkt Binance de handel met Tesla tot de normale werkuren van traditionele beurzen en houdt het de optie niet 24 uur per dag open zoals FTX. Kleinste verhandelbare eenheid van een Tesla aandeel op Binance is een honderdste. De getokaliseerde Tesla-aandelen op Binance komen in aanmerking wanneer dividenden worden uitgekeerd en zouden ook worden opgenomen in een aandelensplitsing. Je wordt echter niet echt een aandeelhouder met zeggenschap in Tesla door op Binance te investeren.

Tesla wordt gevolgd door andere aandelen als tokens op Binance

Binance rechtvaardigt zijn nieuwe bedrijfslijn met verzoeken van klanten en belooft in de toekomst meer aandelen als tokens op de markt te brengen. FTX heeft bijvoorbeeld ook Amazon, Uber en Google in de aanbieding. Binance-klanten uit Duitsland zullen een identiteitscontrole (KYC) nodig hebben om in Tesla te handelen. Binance onthoudt zich van aandelenhandel in de VS, China, Turkije en enkele andere regio’s. Maar wat de EU betreft, beschouwen zij zichzelf wettelijk aan de veilige kant.

Conclusie: Aandelenhandel voor iedereen – Binance volgt de trend

Fintechs zoals Robinhood of eToro brengen al geruime tijd met succes de aandelenhandel via apps naar smartphones, en vaak gratis voor brede lagen van de bevolking. Binance gaat nu in op deze trend en zal moeten bewijzen dat het niet vals speelt met de huidige prijzen en ook niet gratis is. Maar dan is de kans groot dat Binance zijn portfolio verder afrondt door aandelen als tokens aan te bieden. Omdat beleggers hun strategieën vaak diversifiëren en klassieke aandelen willen aanhouden naast Bitcoin en Co. Dit handig organiseren via een platform als Binance is gewoon klantvriendelijk en zinvol. Tesla als voorstander van Bitcoin is symbolisch gekozen door Binance.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*