IOTA meldt vooruitgang naar versie 2.0

In haar laatste voortgangsverslag gaat de IOTA-stichting in op de lopende voorbereidingen voor Coordicide. De nadruk ligt op technologische details voor IOTA 2.0.

28 april is de vastgestelde datum voor de inwerkingtreding van IOTA 1.5, wanneer Chrysalis zal worden vrijgegeven op Tanglenet. Tegelijkertijd meldt de IOTA Foundation in hun voortgangsrapport van april dat ze werken aan het grote doel IOTA 2.0 aka Coordicide. Volgens dit rapport zal het tweede testnet voor IOTA 2.0, Nectar genaamd, over “enkele weken” live gaan. Dit zal de eerste keer zijn dat een gedecentraliseerde IOTA met nieuwe functies beschikbaar zal zijn in testomgevingen, zegt het.

Testnet Nectar als aanloop naar het vertrek van de coördinator bij IOTA

IOTA 2.0 moet nog in 2021 van start gaan en maakt dan komaf met de onbeminde coördinator, die tot nu toe het Tanglenet op een centrale plaats controleerde en zo het gedecentraliseerde principe van blockchains ondermijnt. Sinds de zomer van 2020 is een eerste testnet voor IOTA 2.0 in bedrijf met Pollen. Met Nectar wordt dan een openbaar programma gemaakt waarin deelnemers naar bugs kunnen zoeken en verbeteringen kunnen voorstellen. Er zullen ook beloningen worden uitgeloofd om dit te doen. Volgens de IOTA Stichting is het Tanglenet met Coordicide tot nu toe stabiel geweest onder Pollen. Er is ruimte voor verbetering in de interactie van netwerkpunten (nodes), waar synchronisaties nog wel eens haperend kunnen verlopen.

IOTA is verheugd dat de documentatie van IOTA 2.0 grote vooruitgang boekt. Dit is belangrijk omdat IOTA haar toekomstige technologische basis wil bijdragen aan de Object Management Group (OMG), die industriestandaarden definieert. Om de OMG echter in staat te stellen de IOTA-voorstellen te bespreken en er een besluit over te nemen, moeten er concrete documenten beschikbaar zijn. In lijn met de planning van de OMG voor 2021, had de IOTA Foundation hiervoor dit voorjaar als doel gesteld en ziet zichzelf in dit opzicht op een goede weg.

Conclusie: IOTA met prijsstijgingen – positieve verwachtingen voor technologische vernieuwing

De cryptocurrency IOTA heeft sinds begin februari een grotendeels continue positieve prijscurve doorgemaakt en heeft zich van prijsniveaus rond de 0,50 US dollar omhoog kunnen werken naar bijna 2 US dollar nu. Het lijkt erop dat de markt op deze manier de technologische vooruitgang in IOTA beloont, die zich naar verwachting zal uiten in Chrysalis op 28 april en Coordicide later in het jaar. IOTA’s nog steeds geldige all-time high van iets meer dan US$4 dateert nog steeds van januari 2018, en de regio’s van rond US$2 die het nu heeft bereikt, werden voor het laatst door IOTA gemarkeerd in mei 2018. Ondertussen zouden IOTA investeerders ook 21 april 2021 in hun agenda moeten noteren: Dan begint het migratieproces voor IOTA-tokens met de nieuwe portemonnee Firefly, voorafgaand aan de lancering van IOTA 1.5.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*