Cardano (ADA) richt zich op DeFi met slimme contracten

Bij Cardano (ADA) groeit de anticipatie voor de Alonzo update die voor de zomer is aangekondigd. Dit is bedoeld om de thema’s DeFi en DApps bij Cardano te ontsluiten met Smart Contracts.

Cardano (ADA) trekt de aandacht in het cryptojaar 2021 met enorme koerswinsten en lijkt een duurzame positie in te nemen onder de tien meest gekapitaliseerde cryptocurrencies. In directe vergelijking met zijn concurrenten Binance Coin (BNB) en Ethereum (ETH), mist Cardano echter nog steeds ondersteuning voor slimme contracten in zijn technologische onderbouwing. Deze tekortkoming moet worden verholpen met de upgrade Alonzo van Cardano, zoals oprichter Charles Hoskinson eind maart al aankondigde. Nu is er een privaat testnet in zicht voor Alonzo medio april, meldt Input Output, het bedrijf achter Cardano, via een blogpost.

Achtergrond over slimme contracten bij Cardano

Alonzo zal in eerste instantie worden vrijgegeven voor interne testruns en geselecteerde Cardano-ontwikkelaars in een beschermde omgeving. Voor de Smart Contracts die er mogelijk zijn dient de programmeertaal Haskell, van waaruit vervolgens in de Cardano-code Plutus wordt gecompileerd. Marktplaatsen voor NFT’s en DApp’s worden genoemd als concrete testdoelen. Vooral DApps kunnen dan DeFi onder Cardano enorm vereenvoudigen. Al met al zal de testfase van Alonzo naar schatting ruim tien weken duren, tot eind mei.

Wanneer dit is voltooid, wil Cardano de code voor Alonzo gedurende vier weken “bevriezen”, d.w.z. niet meer veranderen. Dit is om cryptobeurzen en wallet-aanbieders genoeg tijd te geven om zich technologisch voor te bereiden op de grote protocol-upgrade. Als alles goed gaat, zou een lancering van Alonzo zelfs in juli mogelijk zijn en niet in augustus zoals eerder werd gedacht. Cardano wil in de komende weken een concrete datum noemen. Cardano wil ook zo snel mogelijk tools voor slimme contracten beschikbaar maken voor externe ontwikkelaars.

Conclusie: ADA doet mee aan de DeFi-competitie in de zomer

Dat DeFi meer dan een modewoord is geworden, blijkt uit de aanhoudende stijging van de verkoop daar en de hevige concurrentie tussen de ecosystemen van Ethereum (ETH) en Binance Coin (BNB). Cardano promoot ADA al als een DeFi token op alle kanalen, hoewel de blockchain alleen nog een upgrade nodig heeft voor volledige DeFi functionaliteit. Daarom zullen beleggers kritisch toekijken om te zien of Cardano zijn ambitieuze tijdlijnen kan halen. Terwijl het Binance smart chain ecosysteem momenteel organisch in een snel tempo groeit, ligt de hoop voor Ethereum in upgrades om zo snel mogelijk greep te krijgen op de transactiekosten die daar te hoog zijn. Je hoeft geen profeet te zijn om een hevige strijd om marktaandeel te voorspellen in de DeFi zomer van 2021 – waarschijnlijk met Cardano als de nieuwe uitdager.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*