IOTA – Wat u moet weten over token migratie

Vanaf 21 april zal het mogelijk zijn om IOTA over te zetten naar Tanglenet 1.5 met behulp van een migratie wizard, die live zal gaan op 28 april. De IOTA Foundation waarschuwt op voorhand voor veel voorkomende oplichting.

Met de lancering van Chrysalis aka IOTA 1.5 op 28 april ondergaat Tanglenet de grootste upgrade in haar geschiedenis. Hiermee komt ook de lancering van de nieuwe officiële IOTA portemonnee Firefly en de noodzaak om uw IOTA over te zetten naar het nieuwe netwerk. Dit zal al mogelijk zijn vanaf 21 april, en voor die tijd, herinnert de IOTA Foundation via een blogpost: “Het proces van IOTA migratie zou een gelegenheid kunnen zijn voor cybercriminelen om de onervarenheid van nieuwkomers in de crypto scene uit te buiten. Het ijzeren principe bij het omgaan met cryptocurrencies is “wees je eigen bank” en vereist denkwerk samen met veiligheidsvoorzorgen, zei het. Specifiek, de IOTA Stichting beveelt aan:

  1. Deel nooit gevoelige informatie over uw tegoeden in IOTA en andere cryptocurrencies met anderen. Dit geldt in het bijzonder voor wachtwoorden, herstelzinnen, gebruikersnamen, het IOTA zaad of zelfs de portefeuille adressen. Bij gebruik van een Ledger hardware wallet zoals de Ledger Nano X of Ledger Nano S, is de herstelzin daar absoluut off-limits voor derden.
  2. Wees intern voorbereid op oplichters die zich voordoen als medewerkers van de IOTA Foundation op IOTA forums zoals Discord. Vertegenwoordigers van de IOTA Foundation zouden nooit om gevoelige informatie over IOTA Wallets vragen. Iedereen die zich online voordoet als een behulpzame IOTA vertegenwoordiger is hoogstwaarschijnlijk in werkelijkheid een oplichter en is alleen uit op uw geld.
  3. Download de Firefly wallet en ander materiaal alleen van officiële IOTA sites, waarvan de meeste eindigen op iota.org.
  4. Mogelijke vragen over IOTA publiekelijk op Discord te posten, zodat pogingen tot oplichting snel worden ontmaskerd door de meestal eerlijke deelnemers.

Bovendien wijst de IOTA Foundation erop dat de migratie vanaf 21 april voor activa die zijn opgeslagen bij een cryptobeurs ook door dezelfde zal worden beheerd. In dergelijke gevallen zult u moeten vertrouwen op de betreffende cryptobeurs.

Als u uw tokens zelf houdt, hoeft u uiteindelijk niets anders te doen dan uw zaad in te voeren in de Firefly Wallet. Daarna zal de portemonnee u zelf door het tokenmigratieproces leiden. Dit geldt ook voor gebruikers die een hardware wallet van Ledger gebruiken. De stappen voor de migratie van de token zijn als volgt:

  1. Voer uw zaad in in de Firefly portefeuille.
  2. Firefly zal een nieuw seed- en EdDSA-adres voor u genereren.
  3. Firefly stuurt het geld naar een geselecteerd migratieadres.
  4. Uw fondsen worden nu beschikbaar op het nieuwe IOTA netwerk. Als je de migratie vóór de lancering van Chrysalis (28 april) doet, zul je tot de lancering van Chrysalis moeten wachten voordat de fondsen beschikbaar komen.

Conclusie: IOTA 1.5 komt dichterbij

De IOTA gemeenschap wacht al geruime tijd op de voltooiing van Chrysalis en daarmee op IOTA 1.5. Na verschillende keren te zijn uitgesteld, lijkt het er nu op dat 28 april en de migratie van IOTA die daarvoor op 21 april begon, daadwerkelijk zal plaatsvinden. De waarschuwing voor waarschijnlijke pogingen tot oplichting komt daarom op het juiste moment van de IOTA Foundation en moet ook door u serieus worden genomen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*