Binance maakt SEPA-overschrijvingen weer mogelijk voor Europa

Niet alleen belangrijk voor Duitse klanten: bij de cryptobeurs Binance zijn stortingen en opnames weer mogelijk via SEPA-bankoverschrijving. Deze goedkope en handige optie was sinds de zomer opgeschort.

Als belegger was je waarschijnlijk behoorlijk geïrriteerd dat de toonaangevende cryptobeurs Binance sinds de zomer van 2021 een beslissende beperking had: Binance had stortingen en opnames via EPA-bankoverschrijving opgeschort, waarvan men vermoedde dat de reden onenigheid met regelgevende instanties was. Maar nu kan Binance de belangrijke SEPA overschrijving service voor heel Europa hervatten en viert dit gedurende de hele maand maart met volledige vrijheid van kosten voor deze methode, zegt het in een bericht aan klanten.

Binance had eind januari al de eerste klantenrekeningen weer voor SEPA vrijgegeven, maar de uitrol naar alle particulieren heeft blijkbaar vertraging opgelopen. We hadden nu weer toegang tot stortingen en opnames in euro’s bij Binance vanaf de Duitse locatie. Volgens de aankondiging zijn Zwitserland en Nederland nog steeds geblokkeerd – maar vanuit alle andere Europese landen, inclusief het VK, zouden bankoverschrijvingen weer moeten werken in koppeling met Binance.

Binance noemt de financiële dienstverlener Paysafe, een naar onze mening gerenommeerd FinTech-bedrijf, als zijn partner. Tot eind maart zullen Binance en Paysafe geen kosten aanrekenen voor stortingen en opnames via bankoverschrijvingen, daarna wordt 2 euro per overschrijving aangerekend. Dit maakt dit kanaal voor transacties in fiat naar de gebruikelijke bankrekening meestal het goedkoopst, omdat voor stortingen en opnemingen met een kredietkaart ten minste 1 procent kosten worden aangerekend.

U vindt de opties in uw Binance klantenaccount onder “Wallet” en dan het sub-item “Fiat en Spot”. Binance wijst erop dat het ontbreken van SEPA en/of kredietkaart meestal verband houdt met het feit dat de identiteitscontrole (KYC) nog niet volledig is afgerond. Tweede belangrijke opmerking: Stortingen en opnames via bankoverschrijving bij Binance moeten een minimumbedrag van respectievelijk ten minste 3 euro en 3 Britse pond hebben.

Conclusie: Fiat-helling bij Binance via SEPA-bankoverschrijvingen weer klantvriendelijk

1 procent en meer kosten bij het storten en opnemen van fiat bij cryptobeurzen zoals Binance via een creditcard kan de klanttevredenheid ernstig verstoren, omdat deze bedragen snel oplopen. Met het voordelige kanaal SEPA-bankoverschrijvingen rondt Binance in samenwerking met Paysafe zijn aanbod eindelijk weer af – en de kostenvrije maand maart voor dit betaalkanaal is misschien een extra argument voor al diegenen die nog geen klantenrekening bij Binance hebben aangemaakt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*