Cake DeFi wil geschil met BaFin “proactief” beslechten volgens Julian Hosp

Het project Cake DeFi was in januari onderwerp van gesprek als gevolg van onderzoek door de Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin). Nu wil oprichter Julian Hosp “pro-actief” een oplossing vinden.

Wanneer de Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin) berichten publiceert over cryptoprojecten in Duitsland, gaan er alarmsirenes af. De BaFin waarschuwt burgers dan meestal om geen zaken te doen met zeer specifieke platforms of projecten. In januari werd Cake DeFi geraakt. De Bafin schreef dat Cake DeFi zonder vergunning in Duitsland actief was en stelde een onderzoek in. Julian Hosp, de oprichter van Cake DeFi, die toch al vaak hard wordt bekritiseerd, wees de beschuldigingen van de BaFin destijds van de hand en verwees naar het hoofdkantoor van de onderneming in Singapore. Maar intussen schijnt Julian Hosp zich gedeeltelijk te hebben bedacht en wordt in een persbericht een “proactieve” aanpak genoemd.

Cake DeFi wijzigt bijgevolg twee details met betrekking tot zijn diensten in Duitsland en de EU. Sinds 9 februari 2022 heeft Cake DeFi de Duitstalige versie van zijn website al uitgeschakeld, in navolging van Binance, Kraken en andere grote crypto-bedrijven. Dit lijkt momenteel een gebruikelijke strategie te zijn om mogelijke klachten van de BaFin te vermijden. Als tweede maatregel in reactie op BaFin verzekert Cake DeFi dat het nu een crypto-vergunning zal aanvragen in de EU. Een dergelijke licentie zal Duitse en Europese klanten de zekerheid geven “dat Cake DeFi een betrouwbaar en transparant platform is”, aldus CEO en oprichter Julian Hosp, volgens de verklaring. De tekst laat echter open in welk EU-land Cake DeFi voornemens is de weg van de vergunningen te bewandelen.

Hosp kan het ook niet laten om te spreken over een “dubbelzinnige mededeling” en “onjuiste speculaties (…) in het net publiek” met betrekking tot BaFin. Wij hebben lange tijd onafgebroken bericht over de facetten van Julian Hosp, over zijn twijfelachtige verleden en het Lyoness piramidespel, alsmede over zijn activiteiten en vertrek bij TenX. Om eerlijk te zijn willen we u er ook aan herinneren dat Julian Hosp ons later heeft geholpen met kritisch onderzoek naar TenX en beleggersgeld daar en een sleutelrol speelt als getuige van de vervolging in het recente onthullingsverhaal over de DAO-hack van 2016.

Conclusie: Meningen verschillen over Julian Hosp en Cake DeFi

Voor velen in de crypto scene is Julian Hosp een rooie rakker en dus komen zijn projecten automatisch onder verdenking te staan. Dit is volkomen begrijpelijk gezien de financiële verliezen die beleggers vaak hebben geleden. Anderzijds is Julian Hosp een veteraan in de Duitstalige crypto-scene en heeft hij onlangs zijn reputatie herwonnen door te helpen met kritisch journalistiek onderzoek. Zijn strategie in de omgang met BaFin en crypto licenties is niet ongebruikelijk en volgt het voorbeeld van andere bedrijven. Of de BaFin met haar aanmaning aan Cake DeFi in januari haar doel voorbijschoot, kan op dit moment niet eenduidig worden beantwoord. Uit ervaring blijven wij nogal sceptisch over Cake DeFi en Julian Hosp.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*