Binance met eerste IEO in 2021: SafePal (SFP) lonkt

Binance biedt voor het eerst in het nieuwe jaar SafePal (SFP), een nieuw token, aan als onderdeel van zijn IEO’s. SafePal wordt ondersteund door een ecosysteem voor de veilige bewaring van cryptocurrencies.

Toen Binance begin 2019 voor het eerst de verkoop van een nieuwe cryptocurrency organiseerde met de BitTorrent Token (BTT), was de scepsis groot: beleggers herinnerden zich de ICO-bubbel en vreesden dat Binance nu halfbakken projecten zou pushen met zijn marktmacht. Maar de critici hadden geen gelijk – integendeel: Binance Launchpad ontwikkelde zich als platform uiterst succesvol, de nieuwe emissies werden altijd meermaals overtekend en brachten snelle winsten voor degenen die via Binance een van de nieuwe cryptocurrencies in handen kregen. Nu komt de 18e IEO van Binance eraan en de voorbereidingen voor de initiële verkoop van SafePal (SFP) zijn al begonnen.

Achtergrond over SafePal (SFP)

SafePal richt zich op het onderwerp veiligheid bij het opslaan en gebruiken van cryptocurrencies. Naast een software wallet en app verkoopt SafePal al een eigen hardware wallet. Binance Labs heeft een aandeel in SafePal.

Met het native token SafePal (SFP) wil het bedrijf onder meer airdrops, kortingen en stemmen over de toekomstige richting organiseren. SFP is gebaseerd op de Binance-ketting en kan dus in de toekomst bijvoorbeeld ook aan sommige DeFi-projecten worden gekoppeld.

Samengevat bestaat het aanbod van SFP erin een pakket te ontvangen door gebruik te maken van SafePal-producten in combinatie met SFP, waarbij naast de beveiliging van crypto-activa ook exclusieve toegang tot speciale promoties mogelijk is.

Aanvankelijk werden 500 miljoen zaaizaadpremies gegenereerd, waarvan 75 miljoen reeds zijn verkocht via de verkoop van zaaizaad, de particuliere verkoop en de strategische verkoop tegen prijzen die variëren van 0,016 tot 0,08 dollar. Met de IEO bij Binance mikt SafePal op een omzet van US$5 miljoen door 50 miljoen SFP aan US$0,10 per stuk aan te bieden.

IEO van SafePal bij Binance – dit is hoe deelname werkt

Zoals gebruikelijk is het bezit van Binance Tokens (BNB) een voorwaarde om deel te nemen aan de IEO op Launchpad. Al op 2 februari 2021 begon Binance snapshots per uur te gebruiken om te bepalen hoeveel BNB potentiële deelnemers aan de IEO op hun klantrekeningen aanhouden, aldus de blogpost. Deze voorbereidende fase voor de verkoop van SafePal loopt tot 8 februari, wanneer een gemiddelde van individueel gekwalificeerde NBB’s zal worden vastgesteld.

Nu verandert Binance echter zijn model voor de verkoop van SafePal. Voorheen gebruikte Binance vooral een loterijmodel waarbij je met het winnen van tickets nieuwe cryptocurrencies kon kopen. Met een hoger Binance-saldo kreeg je meer loten toegewezen en dus een grotere kans om loten te winnen. Nu probeert Binance voor het eerst een abonnementsmodel uit. In een aparte blogpost legt Binance de innovatie uit. Bij SafePal opent Binance op 8 februari 2021 om 05.00 uur Duitse tijd een venster van vier uur tot 09.00 uur, waar klanten BNB voor SFP kunnen overmaken naar een speciale rekening. Het maximumbedrag in deze Inschrijvingsperiode zal het aantal BNB zijn dat als de individuele gemiddelde waarde uit de Voorbereidingsperiode naar voren is gekomen.

Deze BNB die tijdens de Inschrijvingsperiode worden overgedragen, zullen worden geteld als een bindend aanbod tot aankoop (verbintenis) voor SafePal. Dit betekent: Binance telt alle voor SafePal verstrekte BNB op en berekent dan op hoeveel van de 50 miljoen SFP tegen 0,10 US dollar elk in BNB elke individuele deelnemer aan de IEO recht heeft. Het maximumbedrag is US$20.000 in BNB dat particulieren zo in SafePal kunnen beleggen. Reeds in de loop van 8 februari zal de SFP dan door Binance worden uitgegeven en vermoedelijk ook onmiddellijk vrij verhandelbaar zijn.

Conclusie: Is de SafePal IEO op Binance de moeite waard?

Natuurlijk neemt Binance een zeker risico door de deelnamevereisten voor zijn IEO te veranderen, aangezien het loterijformaat zich gedurende twee jaar bewezen had. Maar wie beter kijkt, zal ook opmerken: de inschrijvingsmethode is eigenlijk eerlijker, want in plaats van het geluk van de loting, beslist nu het in BNB geïnvesteerde kapitaal over de toewijzing van SFP.

SafePal houdt zich bezig met een kernonderwerp van de crypto-industrie met het onderwerp crypto-portemonnees. Met zijn eigen hardware-portemonnee breekt SafePal door in een sector waarin marktleider Ledger onlangs onaangename aandacht trok vanwege een datalek. Het idee om SFP in te voeren als kortingsbon en toegangsbewijs voor airdrops en soortgelijke acties klinkt aantrekkelijk. Dus onze voorspelling is: Deze IEO van Binance zal ook een succes worden en het kan de moeite waard zijn om je BNB holdings nu nog eens te controleren en dan op 8 februari vroeg op te staan om de beslissende en bindende inschrijving op SFP en de start van de handel niet te missen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*