Wat is Synthetix (SNX)?

Synthetix (SNX) is deze dagen van de ene all-time high naar de volgende geraasd. Hoog tijd om dit populaire DeFi project eens nader te bekijken.

Door de “magische” grens van 20 US dollar te overschrijden, bereikte Synthetix begin februari een nieuw historisch hoogtepunt. De koerswinsten van SNX kunnen, althans gedeeltelijk, worden toegeschreven aan de grote hoeveelheid kapitaal die in Synthetix is gestoken: meer dan $ 2 miljard is momenteel in dit DeFi project gestort, waarmee Synthetix de grootste aanbieder in DeFi is als het gaat om de handel in derivaten. In 2018 ging het project nog van start onder de naam Havven (HAV) en had het zich ten doel gesteld stablecoins te genereren. Maar al snel zag het team onder leiding van oprichter Kain Warwick de groeiende interesse in gedecentraliseerde financiën, hernoemde zijn token Synthetix (SNX), en keerde in een andere richting.

De naam Synthetix zinspeelt al op het idee: In het Engels heeft dit verzonnen woord iets van “synthetisch” en iets van “synchroniseren”. Want wat Synthetix in feite doet, is vreemde waarden als tokens in kaart brengen. Voorwaarde hiervoor is dat deze in kaart te brengen waarden een transparante prijsvorming met zich meebrengen, die gewaarborgd is voor grondstoffenprijzen, edelmetalen, aandelen en ook andere cryptocurrencies. Synthetix heeft nu een lijst van een goede 30 zogenaamde Synths, die zijn ontworpen als ECR-20 tokens en zijn beschikbaar als weddenschappen op prijsstijgingen (long) of prijsverliezen (short). Naast de Amerikaanse dollar, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), zijn de populaire synths op Synthetix onder meer olie, de Nikkei Index, olie en goud. Chainlink (LINK) is een van de tokens die gebruikt wordt om de huidige marktprijzen te injecteren, een ander paradepaardje uit de omgeving van DeFi.

SNX – de native token bij Synthetix

Om synths bij Synthetix te collationeren, wordt het native token SNX gebruikt. SNX dient ook als bestuurstoken bij Synthetix voor beslissingen over de toekomstige richting van het platform. Wie SNX bij Synthetix deponeert om het ecosysteem te beveiligen, verdient extra door te delen in de geïnde vergoedingen. Aangezien SNX een ERC-20 token is, kan en wordt het verhandeld op de toonaangevende cryptobeurzen. Daar is SNX in een sterke positieve trend sinds de zomer van 2020, die begon toen andere DeFi projecten zoals UniSwap of SushiSwap de krantenkoppen haalden met recordverkopen, waardoor de DeFi divisie meer dan ooit in de focus van de cryptoscene kwam te staan. Er zijn geen tekenen dat de belangstelling voor WiFi afneemt, integendeel: uit gegevens van DeFi Pulse blijkt dat het in deze sector geïnvesteerde kapitaal snel blijft groeien en nu al zo’n 35 miljard dollar bedraagt.

Conclusie: Synthetix en SNX – een vlaggenschip van de afdeling DeFi

SNX’s prijscurve en het aan Synthetix toegezegde kapitaal aantonen: Dit project staat niet meer in de kinderschoenen en heeft vertrouwen gewonnen. Met zijn universele concept zou Synthetix in de toekomst bijvoorbeeld ook populaire aandelen als Apple of Tesla kunnen volgen – er zijn nauwelijks grenzen aan de mogelijke synths. Iedereen die actief wil worden in het Synthetix-ecosysteem, heeft daarvoor SNX nodig. Maar ook wie gewoon stilletjes wil observeren hoe het idee van Synthetix blijft groeien, kan deelnemen aan de daarbij verhoopte koersstijgingen van SNX. Een ander belangrijk punt: Hoewel de synths zeer royaal beveiligd zijn, zullen zij, indien zij toch buiten de automatisch ingestelde prijsvork komen, op de laatste prijs worden bevroren totdat een reset wordt uitgevoerd. Dit wordt allemaal georganiseerd via slimme contracten – en als daar een fout insluipt, kan het vertrouwen in Synthetix en SNX snel een grote klap krijgen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*