IOTA met nieuw optimisme voor Project Chrysalis

De IOTA Foundation heeft aangekondigd dat Project Chrysalis weldra voltooid zal zijn en viert dit met een nieuwe website. Maar nogmaals, er is geen concrete datum wanneer IOTA 1.5 aka Chrysalis volledig live zal gaan.

Onder de veelbelovende kop “A new day for IOTA” geeft de IOTA Foundation een actueel inzicht in hoe ver men al is gekomen met de voltooiing van project Chrysalis. Achter Chrysalis zit IOTA 1.5, die het Tanglenet veel krachtiger maakt en de functionaliteit uitbreidt. Parallel aan de blog post, werd een officiële website gewijd aan Chrysalis hier vrijgegeven, die verondersteld wordt alle essentiële informatie over IOTA 1.5 te bundelen. Een belangrijk detail valt echter meteen op: Terwijl fase 1 van Chrysalis al sinds augustus 2020 op het mainnet is geïmplementeerd, wacht fase 2 en dus de voltooiing nu opnieuw op een concrete datum.

De start van fase 2 voor IOTA was al verschillende keren uitgesteld, en de laatste officiële streefdatum was februari 2021. Een update voor het IOTA 1.5 schema is nu aangekondigd, maar nog niet gepubliceerd. Aangezien IOTA 1.5 naar verwachting de basis zal vormen voor de cruciale stap naar een gedecentraliseerd Tanglenet en dus IOTA 2.0, wordt de vooruitgang kritisch in de gaten gehouden. Ondertussen profiteerde de cryptocurrency IOTA van het nieuwe optimisme over de grote upgrades voor de Tanglenet en handelde voor het eerst sinds de herfst van 2018 boven de grens van $ 0,50.

IOTA 1.5 – wat is het oponthoud?

De IOTA Foundation geeft nu een lijst van zaken waarover zij meer informatie zou willen geven met betrekking tot Chrysalis. Zij geeft toe dat zij in het verleden vaak minder transparant heeft gecommuniceerd en belooft dit te verbeteren. De volgende deelaspecten van IOTA 1.5 zullen dus binnen afzienbare tijd in detail worden behandeld:

 • Beta-versie van de toekomstige IOTA portemonnee Firefly als desktop versie
 • Nieuw schema voor IOTA 1.5
 • Handleiding voor het overzetten van IOTA van het oude Tanglenet naar het toekomstige, inclusief een mogelijkheid om deze stap op een later tijdstip te doen
 • Rapporten van onafhankelijke veiligheidscontroles op Chrysalis
 • Gedetailleerde documentatie van IOTA 1.5 voor ontwikkelaars
 • Documentatie van de bindingssoftware voor IOTA 1.5
 • Terbeschikkingstelling van versies van de Node software Bee en Hornet voor Chrysalis
 • Uitleg over mogelijke extra modules voor Firefly
 • Informatie over herbruikbare adressen onder Chrysalis
 • Inleiding tot de mogelijkheid van Atomic Transactions onder IOTA 1.5, d.w.z. transacties tussen de Tanglenet en buitenlandse blockchains
 • Uitleg over hoe Chrysalis IOTA in de toekomst zal beschermen tegen spam-aanvallen.

De hoeveelheid en de inhoud van belangrijke aspecten van IOTA 1.5 zijn een duidelijke indicatie van hoe groot en betekenisvol de fundamentele verandering voor het Tanglenet en daarmee het gehele IOTA ecosysteem zal zijn. En natuurlijk rechtvaardigt dit optimisme – maar kritisch lezend is de lijst er ook een die barst van de aankondigingen en alleen maar onderwerpen noemt zonder al oplossingen aan te dragen.

Conclusie: Wanneer zal IOTA 1.5 werkelijkheid worden?

Zonder IOTA 1.5 is IOTA 2.0 en daarmee een gedecentraliseerd Tanglenet technologisch onmogelijk en daarom groeit het ongeduld om Chrysalis te voltooien. Het is aan deze uitdaging dat de IOTA Stichting zichzelf moet meten. Meer transparantie en gebruikersvriendelijke informatie zijn toe te juichen bij IOTA, maar daarvoor is meer nodig dan pathos als “Een nieuwe dag voor IOTA”.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*