Binance ontwikkelt blockchainoplossing voor cloudopslag en Web3

Nieuws van het Binance Coin (BNB) ecosysteem: Uit een whitepaper blijkt dat ontwikkelaars werken aan een blockchain-oplossing voor opslagdiensten en Web3-toepassingen.

Binance heeft in het verleden de basis gelegd voor uitbreiding van het ecosysteem met zijn Smart Chain (BSC). Volgens gegevens van DeFiLlama staat de BSC op de derde plaats van de meest gebruikte Decentralised Finance (DeFi) netwerken, met meer dan 500 cryptoprojecten die aan de Binance Smart Chain zijn gekoppeld. Nu moet er volgens een witboek een andere blockchain worden ontwikkeld die is getrimd op efficiëntie voor cloudopslag en Web3. Voor het project is reeds een website opgezet onder de naam “BNB Greenfield”.

Amazon Web Services, een zwaargewicht in cloud computing, neemt ook deel aan “BNB Greenfield”. Een openbaar testnetwerk zal binnenkort beschikbaar zijn. Binance Coin (BNB) wordt het betaalmiddel in het “BNB Greenfield” netwerk. Volgens de plannen zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld online opslagruimte en computercapaciteit te huren, die op een gedecentraliseerde manier worden georganiseerd. In combinatie met slimme contracten zal dit resulteren in verregaande controle over toegangsrechten voor gegevens, en moet cloudopslag bij “BNB Greenfield” in staat zijn om marktleiders zoals Dropbox bij te benen wat betreft gebruikerservaring.

In concept gaat “BNB Greenfield” echter al een stap verder. Toepassingen op alle gebieden kunnen via DApps worden geïmplementeerd, van het maken van websites tot sociale media. Er zijn ook NFT’s gepland voor “BNB Greenfield” om voorbereid te zijn op Web3. BNB Greenfield” is ingebed in de microkosmos van Binance, dat al lang niet meer de klassieke business van een cryptobeurs heeft en MetaFi als doel verkondigt, een samensmelting van sectoren als DeFi, Metaverse en blockchain gaming. Aangezien reeds bestaande DApps in de Binance Smart Chain ook onder “BNB Greenfield” zullen functioneren, lijkt een lancering met aantrekkelijke inhoud gegarandeerd.

Conclusie: “BNB Greenfield” als concurrent van Filecoin (FIL) en Internet Computer (ICP)?

Van de 50 cryptocurrencies met het meeste kapitaal is Filecoin (FIL) er een die gespecialiseerd is in decentraal georganiseerde cloudopslag. Internet Computer (ICP) is ook betrokken op dit gebied. Het succes van Filecoin en Internet Computer is echter bescheiden gebleven. Binance bevindt zich met zijn meer dan 30 miljoen klanten in een uitstekende uitgangspositie om nieuwe diensten op te zetten. De komende maanden zal blijken of “BNB Greenfield” een succes wordt en dus ook een positief effect heeft op Binance Coin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*