Binance Pay lanceert – alternatief voor PayPal

‘s Werelds grootste cryptobeurs Binance heeft een digitale financiële dienst gelanceerd die doet denken aan PayPal. Binance Pay is gericht op eindgebruikers en online bedrijven. Het ondersteunt momenteel euro’s en 5 cryptocurrencies.

Binance heeft een andere aanpak gepresenteerd om het omgaan met Bitcoin en Co. in het dagelijks leven gemakkelijker te maken. Binance Pay is de naam van deze dienst en is volgens de aankondiging in eerste instantie vooral gericht op families en vriendenkringen die onderling geldbedragen willen overmaken. Detailhandelaren hebben echter ook de mogelijkheid Binance Pay in hun aanvaarde betaalmethoden te integreren. Het online reisportaal Travala schrijft in een blogpost als eerste ter wereld gebruik te maken van Binance Pay.

Binance Pay – hoe werkt het?

Binance Pay bevindt zich nog in de bètafase en wordt daarom niet op grote schaal geadverteerd. Bestaande Binance-klanten kunnen de dienst gewoon in de Binance-app activeren door op het nieuwe menu-item “Betalen” te klikken. Wie nog geen account bij Binance heeft, moet zich daar eerst registreren en de identiteitscontrole (KYC) doorlopen.

Binance Pay is ontworpen als een dienst die uitsluitend betalingen op saldobasis mogelijk maakt. Momenteel beheert Binance Pay tegoeden in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Swipe (SXP) en de stablecoin BUSD en de enige fiatvaluta is Euro. Stortingen kunnen worden gedaan vanaf de Binance-klantenrekening of worden ontvangen van andere Binance Pay-gebruikers. Om het proces te vergemakkelijken, is het scannen van individueel gegenereerde QR-codes ook mogelijk.

In principe is Binance Pay dus een virtueel evenbeeld van de Binance-creditcard – met dit verschil dat de betalingen uiteindelijk niet noodzakelijk in euro’s worden omgezet. Handelaars zoals Travala kunnen beslissen of ze euro’s willen ontvangen of crypto rechtstreeks willen aanvaarden. In de privécirkel kunnen gebruikers van Binance Pay dus ook rechtstreeks crypto naar elkaar sturen.

De daglimiet van Binance Pay is aanvankelijk beperkt tot 10.000 Amerikaanse dollar omgerekend in euro’s of crypto. Bovendien geldt er een beperking van maximaal tien transacties binnen 24 uur. Binance Pay rekent geen kosten aan.

Conclusie: Binance Pay in eerste instantie een proefballon

In de Amerikaanse cryptoscene wordt Binance Pay al gezien als een alternatief voor PayPal. Maar Binance Pay is daar op dit moment nog ver van verwijderd, functies zoals kopersbescherming ontbreken, evenals een groot netwerk van deelnemende handelaren. Maar Binance Pay is nog maar net begonnen en kan na de eerste ervaringen worden bijgesteld, ook wat de ondersteuning van andere cryptocurrencies betreft. Het uitproberen van Binance Pay is gratis en daarom aan te raden om een indruk te krijgen van hoe makkelijk en handig directe cryptobetalingen in de toekomst zouden kunnen zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*