Wat is 1Inch?

De publieke hype rond DeFi is afgekoeld, maar er blijven innovatieve projecten ontstaan in deze tak van de crypto-industrie. Als gevolg daarvan krijgt 1Inch veel erkenning onder deskundigen en stijgt het bijbehorende token in waarde.

Terwijl Bitcoin en Wallstreetbets het nieuws domineren, zijn de zaken in de DeFi divisie verre van stilgevallen. Tokens van vlaggenschipprojecten zoals Uniswap (UNI) en Chainlink (LINK) hebben de afgelopen weken all-time highs genoteerd en nieuwe projecten betreden de markt. Een bijzonder opwindende heet 1Inch en is een nadere beschouwing waard. 1Inch scoort namelijk punten voor een uniek concept tot op heden en is sinds Kerstmis 2020 vrij verhandelbaar via zijn governance token 1Inch.

1Inch voor prijsvergelijkingen in de DeFi divisie

De dagelijkse gang van zaken in DeFi speelt zich voor een groot deel af op gedecentraliseerde cryptobeurzen (DEX) zoals UniSwap of SushiSwap. Deze DEX kennen geen traditionele orderboeken, maar handelen via pools tussen cryptocurrencies. Hiermee was het vergelijken van de huidige tarieven een vervelende taak die handwerk vereiste. Dit is de enige plaats waar 1Inch sinds de tweede helft van 2020 een verschil maakt. Het platform beschrijft zichzelf als een “toonaangevende DEX aggregator” en scant continu een tiental gedecentraliseerde crypto exchanges voor de prijzen die daar op dat moment gelden voor het ruilen van Ethereum tegen bijvoorbeeld USDC of Wrapped Bitcoin (WBTC). 1Inch vervult dus de taak van een prijsvergelijker en laat inderdaad vaak gruwelijke verschillen zien.

Nu gaat 1Inch nog een stap verder: via een duidelijke interface stelt 1Inch de gebruiker in staat onmiddellijk de gewenste trade te initiëren tegen de beste voorwaarden. Om de prijsvergelijking komt zo bestelling en levering, alles uit een hand en opmerkelijk comfortabel. Zelfs de verwachte transactiekosten, die vaak vrij hoog zijn voor DeFi op de Ethereum blockchain, kwantificeert 1Inch transparant vóór de handel.

1Inch heeft nu versie 2.0 in zijn evolutie bereikt en bezet reeds een plaats onder de 5 grootste DEX met zijn dagelijks verplaatste volumes, let wel, de enige van het aggregator type. Op 24 december 2020 werd 1Inch ook gelanceerd als governance token.

Conclusie: innovatie door 1Inch voor DeFi

1Inch wordt gesteund door ontwikkelaars Sergej Kunz en Anton Bukov, die hun idee pitchten tijdens een hackathon in 2019. Ze haalden snel $15 miljoen aan startkapitaal op bij gevestigde namen als Binance Labs en Pantera Capital. Reeds, 1Inch is een kracht om rekening mee te houden in de DeFi ruimte, en de bemiddelde inkomsten nemen gestaag toe. Degenen die 1Inch niet gebruiken voor hun eigen strategieën bij DeFi kunnen profiteren van het succes ervan via de altcoin. Het belangrijkste handelsplatform voor de 1Inch-munt is Binance, waar 1Inch kan worden gekocht en verkocht tegen Tether (USDT) of Bitcoin. Aangezien 1Inch zich richt op een concrete gebruikssituatie en dit doet in de groeiende DeFi-markt, zien veel deskundigen nog meer potentieel voor positieve prijstrends. En 1Inch werkt ook voortdurend aan de verbetering van zijn platform en aan aanvullende diensten. Het lijkt dus zeer waarschijnlijk dat dit niet het laatste is wat we van 1Inch zullen horen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*