Guggenheim stelt doel voor bitcoin op 600.000 US dollar

In de populaire reeks van voorspellingen van hoogtepunten voor Bitcoin, suggereert investeringshuis Guggenheim nu een nieuw recordhoogte van US$600.000 per BTC. Dat cijfer, zegt het, komt van het vergelijken van bitcoin met goud.

In de VS en daarbuiten groeit het gold rush-sentiment weer in termen van Bitcoin (BTC). Deze keer wil Guggenheim Partners niet achterblijven en spreekt over een mogelijke prijs van 600.000 US dollar per Bitcoin. Deze verklaring werd afgelegd door Scott Minerd, die als CIO aan het hoofd staat van de beleggingsdivisie van Guggenheim. Minerd betoogde tegenover CNN dat Guggenheim de ontwikkeling van Bitcoin al tien jaar volgt en nu een mogelijke doorbraak ziet. Immers, sinds Bitcoin de kaap van 10.000 Amerikaanse dollar heeft gekraakt, is er een marktkapitalisatie ontstaan die ook voor institutionele beleggers interessant is.

Minderd trekt de vaak gebruikte vergelijking van Bitcoin met goud als een opslagplaats van waarde. Volgens de prognoses van Guggenheim lijkt een waarde per BTC in de orde van 400.000 tot 600.000 US dollar realistisch als men de beperkte voorraad Bitcoin vergelijkt met die van goud. Minerd heeft hiervoor echter geen streefdatum gegeven, en hij gaat er ook van uit dat institutionele beleggers veel breder bij Bitcoin betrokken zullen zijn dan tot nu toe het geval is geweest.

Optimisme voor BTC prijs gebaseerd op institutionele investeerders

Kijkend naar de huidige marktsituatie, zegt Minerd voor Guggenheim dat de recente winsten van Bitcoin van $20.000 tot $40.000 “rieken naar kortetermijnspeculatie.” Toch, zegt hij, is er niet genoeg steun voor bitcoin van institutionele beleggers om de huidige prijzen af te dekken. Terugkijkend op de prijsrally van Bitcoin, worden de inzendingen van MicroStrategy, Square en PayPal als cruciaal gezien.

Momenteel heeft Michel Saylor, CEO van MicroStrategy, topmanagers van andere grote bedrijven uitgenodigd om een virtuele conferentie bij te wonen over hoe ze Bitcoin legaal kunnen integreren in hun financieel beheer. Naast een soort handleiding om dit te doen, is het de bedoeling om contacten te leggen met grote cryptobeurzen en andere dienstverleners in de crypto-industrie. Optimisten hopen dat dit evenement een nieuwe golf van institutionele beleggers in Bitcoin zal brengen.

Kortom: komt de volgende all-time high voor bitcoin eraan?

Als we kijken naar het nieuws en het sentiment in de VS, nemen de voorspellingen toe dat Bitcoin in de komende weken of maanden opnieuw een stierenrit zal meemaken. Na het raken van een all-time high van bijna 42.000 dollar per BTC in het begin van januari, was de markt aanvankelijk gekalmeerd en verdedigde het psychologisch belangrijke $ 30.000 niveau. Of de huidige opleving, die relatief langzaam op gang komt, nieuwe all-time highs voor Bitcoin teweegbrengt, zal inderdaad waarschijnlijk nauw samenhangen met de vraag hoeveel meer institutionele beleggers enthousiast kunnen worden over Bitcoin.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*