Binance: Stortingen en opnames in euro’s via Paysafe nog steeds mogelijk

Door een communicatiefout zijn er geruchten ontstaan dat de cryptobeurs Binance zou moeten stoppen met stortingen en opnames in euro’s via bankoverschrijving. Maar dit is niet waar en we leggen de achtergrond uit.

Voor investeerders in Bitcoin en Co. is een belangrijke vraag hoe de investeringen uiteindelijk weer in euro’s kunnen worden verrekend. De goedkoopste manier om dit te doen is meestal een SEPA bankoverschrijving, omdat deze methode de kosten laag en beheersbaar houdt. Daarom zorgde een fout in het communicatiebeleid van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance gisteren al snel voor grote opschudding op sociale netwerken als Twitter (nu X). Op korte termijn postte Binance zelf op een officieel kanaal dat stortingen en opnames in Europo via SEPA moesten worden stopgezet omdat de dienstverlener (Paysafe) de ondersteuning stopzette.

Maar dit is niet waar en Binance heeft dit ook verduidelijkt op X. Ze zeggen dat een bericht van deze strekking per ongeluk is verstuurd. Alles blijft hetzelfde tot 25 september en stortingen en opnames in euro’s via SEPA met de partner Paysafe zullen ondersteund blijven worden. In juni was al aangekondigd dat Paysafe en Binance eind september uit elkaar zouden gaan.

Twee details zijn nu nieuw: Ten eerste belooft Binance vóór 25 september een alternatief te bieden voor stortingen en opnames in euro. We zijn zelf ook benieuwd en zullen je natuurlijk informeren wanneer de voorwaarden en samenwerkingspartners officieel worden. Het tweede kleine detail is dat Paysafe nu al geen SEPA-overboekingen meer verwerkt voor nieuwe Binance-klanten. Dit werd bevestigd door een woordvoerder en was tot nu toe niet duidelijk gecommuniceerd door Binance en Paysafe.

Een beetje achtergrond over waarom de kwestie gevoelig ligt voor Binance. Al een keer, namelijk van medio 2021 tot begin 2022, had Binance geen samenwerkingspartner meer voor SEPA-overboekingen en was toen blij met de presentatie van Paysafe. De fintech, die zijn hoofdkantoor heeft in het Verenigd Koninkrijk, is beursgenoteerd en geeft geen commentaar op de redenen waarom de samenwerking met Binance afloopt.

Conclusie: Euro stortingen en opnames bij Binance beveiligd tot 25 september

Veel ophef over niets? Nee. Het blijft belangrijk dat de wereldwijd toonaangevende cryptobeurs Binance ook de service kan bieden om in euro’s te storten en op te nemen via handige en goedkope SEPA-bankoverschrijvingen. Op dit moment is dit alleen nog niet beschikbaar voor nieuwe klanten. We zullen moeten afwachten hoe het vanaf 25 september zal zijn – want het door Binance beloofde aantrekkelijke alternatief ligt nog niet op tafel.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*