Binance: Toonaangevende cryptobeurs eindelijk terug met SEPA-bankoverschrijvingen in euro’s

Klanten van ‘s werelds grootste crypto-beurs Binance kunnen weer stortingen en opnames in euro’s doen via bankoverschrijvingen. Deze belangrijke dienst was sinds de zomer van 2021 opgeschort.

Binance heeft een partner gevonden in de financiële dienstverlener Paysafe, die het mogelijk maakt om via gewone bankoverschrijvingen euro’s van en naar klantenrekeningen over te maken. In juli 2021 had Binance deze mogelijkheid om euro’s via een SEPA-overschrijving te storten verrassend genoeg opgeschort. Kort daarna werd ook dit kanaal onderbroken voor opnames. Dit wekte ook woede op bij Binance-klanten in Duitsland, omdat bankoverschrijvingen de goedkoopste manier zijn om een corridor naar de euro te gebruiken tussen investeringen in Bitcoin en Co.

Zoals Binance nu heeft aangekondigd, is er in eerste instantie een proefproject gestart voor de hervatting van de dienst. Deelnemers hiervoor zouden worden geselecteerd aan de hand van een aantal criteria die niet in detail worden toegelicht. Wat duidelijk is, is dat een volledig ingevulde identiteitscontrole (KYC) bij Binance een eerste vereiste blijft. Op een van onze klantenrekeningen bij Binance konden we al overschrijvingen met Paysafe vinden, waarvoor een vergoeding van twee euro per overschrijving werd aangerekend. Dit is veel goedkoper in vergelijking met de optie om een Visa-kredietkaart te gebruiken voor eurotransacties, waarvoor één procent kosten worden aangerekend.

Paysafe bevestigde het partnerschap met Binance in een kort bericht, maar verwijst naar Binance voor details. Daar wordt gezegd dat overschrijvingen in euro via SEPA stap voor stap voor alle markten zullen worden gereactiveerd. Het kan dus zijn dat u geduld moet hebben tot deze optie weer individueel beschikbaar is. Als je dat nog niet gedaan hebt: Zorg ervoor dat je klantenaccount bij Binance volledig geverifieerd is of misschien ontbreken er nog gegevens die online verstrekt moeten worden.

Conclusie: Euro bankoverschrijvingen zijn een belangrijk stukje van de puzzel voor Binance Services

Officieel heeft Binance nooit toegegeven dat de schorsingen van bankoverschrijvingen verband hielden met problemen met toezichthouders. Maar voor waarnemers leek de zaak duidelijk, aangezien de zoektocht naar een partner hier voor Binance al heel lang aansleepte. Concurrenten zoals Bitfinex willen het probleem, wat niet ongebruikelijk is voor de crypto-industrie, oplossen door zelf een bank op te richten of over te nemen. Voor beleggers zoals u maakt het echter in principe niet uit hoe Binance de euro-overboekingsservice op de achtergrond organiseert – wat telt is dat dit kanaal betrouwbaar werkt tegen lage kosten. In dit opzicht rondt Binance eindelijk zijn aanbod op een belangrijk gebied af.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*