Ripple (XRP) koopt aandelen terug van beleggers en waardeert zichzelf op 15 miljard Amerikaanse dollar

Ondanks de lopende rechtszaak met de US Securities and Exchange Commission, verspreidt Ripple (XRP) optimisme. Het heeft de bij de laatste financieringsronde uitgegeven aandelen teruggekocht en rekent op een recordjaar in 2021.

Toen Ripple (XRP) in december 2019 zijn C-financieringsronde afsloot, was de stemming opgewekt. De 200 miljoen dollar die destijds werd opgehaald, suggereerde dat de ondernemingswaarde van Ripple 10 miljard dollar bedroeg. Plannen voor een beursgang van Ripple deden de ronde. Maar een jaar later, in december 2020, sloeg de stemming om. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission klaagde Ripple aan over XRP voor minstens 1,3 miljard aan schadevergoeding, en de zaak loopt nog steeds. Begin 2022 verraste Ripple CEO Brad Garlinghouse iedereen met essentieel nieuws over het bedrijf.

Via Twitter kondigde Garlinghouse aan dat de aandelen die twee jaar geleden in de C-financieringsronde werden verkocht, waren teruggekocht. Een waardering van 15 miljard US dollar was de benchmark voor Ripple, dus kregen de investeerders een premie van 50 procent. Volgens Garlinghouse werd de actie gefinancierd uit reserves; Ripple heeft momenteel meer dan 1 miljard US dollar op zijn bankrekening staan en heeft daarmee de sterkste financiële situatie in zijn geschiedenis. Garlinghouse schrijft verder dat ondanks “tegenwind”, Ripple in 2021 zijn meest succesvolle jaar tot nu toe afleverde. In onze Ripple (XRP) year in review leest u welke initiatieven in 2021 zijn gelanceerd en waar groeimarkten worden verwacht.

Wij kunnen echter alleen maar speculeren over de achtergrond van de huidige terugkoop van bedrijfsaandelen. Waren de investeringen in Ripple vanaf eind 2019 gekoppeld aan bijkomende voorwaarden die nu tot een ommekeer hebben geleid? Wil Ripple met deze ongebruikelijke actie de aandacht afleiden van het kritieke juridische geschil met de SEC? Hebben beleggers aangedrongen op hun exit om niet geassocieerd te worden met Ripple en XRP? In ieder geval is Ripple’s hergewaardeerde ondernemingswaarde van 15 miljard US dollar een duidelijk teken dat ze zichzelf op koers zien – of zoals Garlinghouse het zegt: “Vertragen komt niet voor in ons vocabulaire”.

Conclusie: Ripple en XRP hopen op een positieve 2022

De prijsontwikkeling van XRP wordt verder belast door de rechtszaak met de SEC, waar op zijn vroegst in de lente een uitspraak wordt verwacht. Met de terugkoop van aandelen in het bedrijf verlegt Ripple zijn focus van XRP naar zijn innovatieve technologie en diensten voor de financiële sector. Het is nog te vroeg om te voorspellen hoe Ripple en XRP het dit jaar zullen doen. Maar Garlinghouse doet wat van een CEO wordt verwacht en geeft hoop op een succesvol 2022.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*