IOTA: Bitfinex wil staking ondersteunen, Grayscale beoordeelt IOTA

Crypto exchange Bitfinex wil klanten het gemak bieden om deel te nemen aan IOTA Staking voor Shimmer (SMR) en Assembly (ASMB). En crypto investeringsfirma Grayscale overweegt IOTA toe te voegen aan haar portefeuille.

Terwijl de cryptomarkten zich langzaam lijken te herstellen na de inzinkingen van het weekend, heeft IOTA twee stukken positief nieuws om naar uit te kijken. Het eerste is rechtstreeks relevant voor beleggers. Net als Bitpanda ervoor, wil de cryptobeurs Bitfinex nu ook IOTA staking ondersteunen voor Assembly (ASMB) en Shimmer (SMR). Bitfinex kondigde dit aan via Twitter. Ter herinnering: sinds 28 december 2021 biedt IOTA voor het eerst de mogelijkheid om beloond te worden voor het 90 dagen vasthouden van IOTA tot eind maart 2022 met de toekomstige tokens Shimmer en Assembly.

De IOTA Foundation noemt de procedure hiervoor staking, Bitpanda en Bitfinex spreken van een airdrop. Bitfinex is van plan om binnenkort details van de promotie bekend te maken. Deze zullen waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met die van Bitpanda, waar een officiële blogpost nu de voorwaarden opsomt. In plaats van de staking voor ASMB en SMR te initiëren via de officiële IOTA portemonnee Firefly zelf, hoeft Bitpanda alleen de deelname te bevestigen in de broker app of zijn webversie. Er wordt uitdrukkelijk op gewezen dat de verschuldigde assemblage en shimmer pas zullen worden gecrediteerd wanneer hun netwerken live gaan en de munten op Bitpanda worden genoteerd.

In een tussentijdse conclusie na ongeveer het eerste derde deel van de inzetperiode ziet de IOTA Foundation zichzelf op een goede weg met Assembly en Shimmer. Al meer dan 1,68 miljard ASMB en meer dan 420 biljoen SMR zijn gereserveerd via IOTA staking, zegt het op Twitter. De aankondigingen van Bitpanda en Bitfinex suggereren dat de tokens niet alleen theoretisch gewaardeerd zijn, maar naar verwachting ook in de toekomst geprijsd zullen worden. Bitpanda merkt echter op dat dit op zijn vroegst in het tweede kwartaal van 2022 te verwachten is.

Grayscale tilt IOTA naar watch list

De geplande uitbreiding van het IOTA ecosysteem kan ook geholpen hebben om Grayscale’s interesse te wekken. In ieder geval heeft de bekende Amerikaanse investeringsfirma volgens haar eigen aankondiging IOTA opgenomen in de kring van cryptocurrencies die in de gaten worden gehouden om ze mogelijk aan klanten aan te bieden. Op dit moment hebben ruim 40 altcoins de status “under review” bij Grayscale, waarvan er nu 25 nieuw zijn toegevoegd, waaronder IOTA. Omdat IOTA vaak het gevoel heeft minder belangstelling te krijgen dan het verdient in de VS, werd de verhuizing van Grayscale met vreugde begroet in de gemeenschap. Het is echter geenszins zeker of er in de nabije toekomst daadwerkelijk een financieel Grayscale product met IOTA als inhoud zal worden gelanceerd.

Conclusie: IOTA krijgt steeds meer erkenning van financiële professionals

IOTA staking is een verademing geweest, zoals het klantvriendelijke gedrag van Bitpanda en Bitfinex laat zien. Aangezien IOTA technologisch een bijzondere weg volgt, is de integratie van staking ook voor cryptobeurzen niet vanzelfsprekend, maar legt het beslag op middelen. Bitpanda en Bitfinex bieden deze, waarschijnlijk om redenen van klantenbinding. En Grayscale’s officiële vermelding van IOTA is ook een indicatie van hoe de geplande uitbreiding van het ecosysteem via Assembly en Shimmer een nieuw momentum aanwakkert. Het nieuws is echter (nog) niet beloond in termen van prijs: de prijsdalingen op de cryptomarkt hebben er ook voor gezorgd dat IOTA de afgelopen zeven dagen met ongeveer 25 punten is gedaald; IOTA wordt momenteel verhandeld op ongeveer 0,82 Amerikaanse dollar en dus op niveaus die voor het laatst zijn gezien in de zomer van 2021.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*