Binance wil activiteiten in Duitsland versterken – vergunning aangevraagd bij BaFin

‘s Werelds grootste cryptobeurs Binance heeft problemen gehad met toezichthouders in Duitsland. Een vergunning van de Bundesanstalt für Finanzaufsichtsaufsicht is dus een van de hoofddoelen van de nieuwe Duitse baas van Binance.

Michael Wild is sinds ongeveer een half jaar verantwoordelijk voor de zaken in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bij ‘s werelds grootste crypto-beurs Binance. Wild is echter zelden in het openbaar verschenen. Nu heeft Wild zijn strategie voor Binance in Duitsland uiteengezet in een e-mail aan samenwerkingspartners, waaronder Block-Builders.de. Op het eerste gezicht het belangrijkste nieuws: volgens Wild heeft Binance onlangs een vergunning aangevraagd bij de Duitse federale financiële toezichthoudende autoriteit (BaFin) en hoopt het op een positieve beslissing om zijn activiteiten hier legaal te kunnen uitbreiden. De rivaal van Coinbase werd in de zomer van 2021 de eerste cryptobeurs die een BaFin-vergunning kreeg. Wild heeft in zijn eerdere loopbaan bij eToro en accountantskantoor KPMG ervaring opgedaan in het werken met toezichthouders.

Naast het lopende aanvraagproces wijst Wild op de oprichting van twee Binance-kantoren in Duitsland. In Berlijn en Frankfurt am Main wil Binance via nationale kantoren contactpersonen voor de autoriteiten ter beschikking stellen en landenspecifieke activiteiten bundelen. Met 83,2 miljoen inwoners in 2020 is Duitsland de grootste consumentenmarkt in de Europese Unie (EU), aldus Wild, en verdient het daarom de aandacht in de komende maanden. Hij erkent ook dat de relatie van Binance met de Duitse autoriteiten in het verleden niet altijd even goed is geweest.

Waarschijnlijk om die reden wijst hij erop hoe Binance zijn aanbod voor klanten die in Duitsland wonen, heeft getransformeerd. Binance heeft bijvoorbeeld al in augustus 2021 de handel in derivaten en futures voor de Duitse markt stilgelegd en wil met strikte geo-blocking blijven voorkomen dat deze beperking via technische trucs kan worden omzeild. We hebben hier voor u op een rijtje gezet waar u goede plaatsen kunt vinden om Bitcoin futures en dergelijke te verhandelen met andere aanbieders uit Duitsland.

Wild noemt als tegemoetkoming ook een tweede probleem waarmee Duitse Binance-klanten al lange tijd te maken hebben. Omdat Binance in de zomer moest aankondigen dat goedkope SEPA-overboekingen voor stortingen en opnames niet langer konden worden bediend. Pas begin dit jaar werd in PaySafe een nieuwe partner voor SEPA-overschrijvingen gevonden, die Wild omschrijft als een geschikte aanbieder met een door de EU gereguleerde vergunning voor elektronisch geld.

Conclusie: Binance Duitsland breidt uit met nieuw leiderschap

Dat Michael Wild nu de publiciteit zoekt voor Binance Duitsland past goed in de strategie die CEO Changpeng Zhao in juli verkondigde. CZ heeft zeven weken geleden duidelijk gemaakt dat Binance de autoriteiten tegemoet wil komen en in ruil daarvoor de regionale vestigingen wil versterken. Bovendien is een wereldwijd hoofdkwartier voor Binance gepland. De leiding van Binance heeft begrepen dat de “Wild West-tijden” voor de crypto-industrie in de westerse markten voorbij zijn en dat ze zich dienovereenkomstig moeten aanpassen. Voor Duitse Binance-klanten is het nu spannend om te zien hoe het productaanbod van het platform zich kan ontwikkelen met de gehoopte BaFin-licentie achter de hand. Duitstalige ondersteuning staat waarschijnlijk hoog op het verlanglijstje, maar ook tools om privé cryptotransacties eenvoudig en overzichtelijk voor te bereiden voor de belastingdienst.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*