Bitcoin: Bernstein voorspelt USD 150.000 per BTC tegen het einde van 2025

Analisten van Bernstein Research zijn er zeker van dat de prijs van Bitcoin (BTC) zal stijgen naar USD 150.00 tegen het einde van volgend jaar. Wat zijn de argumenten en wat moeten we van dergelijke voorspellingen denken?

De cryptocurrency Bitcoin (BTC) beleeft momenteel een fase van prijsontdekking. De afgelopen week werd Bitcoin verhandeld tussen USD 57.000 en USD 64.000, zonder duidelijke trend in de ups en downs. In deze situatie heeft Bernstein Research zijn voorspelling herbevestigd dat op de middellange termijn winstkansen voor BTC overheersen. Ze noemen een prijsdoel van USD 150.000 per Bitcoin tegen het einde van 2025 – wat een verdubbeling zou betekenen van de vorige all-time high van iets minder dan USD 74.000.

Net als Glassnode is Bernstein Research van mening dat de Bitcoin markten pas aan het begin staan van een positieve cyclus. Prijscorrecties zoals vorige week zijn heel normaal en hebben een positief neveneffect: speculanten die handelen in Bitcoin futures plus leverage worden voorzichtiger of liquideren bij sterkere prijsschommelingen. Dit zou de basis vormen voor een hervatting van de Bitcoin-rally van februari en maart.

Dit zou kunnen worden geholpen door het feit dat de nog jonge Bitcoin ETF’s weer een instroom van kapitaal registreren. Vrijdag noteerde zelfs de Grayscale ETF een instroom van USD 63 miljoen. De Bitcoin ETF van Grayscale is een speciaal geval vanwege zijn verleden en massale uitstroom van kapitaal werd kritisch waargenomen. Bloomberg-expert James Seyffart benadrukte ook op X de omslag van kapitaaluitstroom in de Grayscale Bitcoin ETF naar nieuwe investeringen.

Bernstein Research noemt de balans na de halvering van de Bitcoin als een verder argument voor een positief vooruitzicht. De transactiekosten van BTC zijn gestabiliseerd op ruim onder de USD 10 en Bitcoin miners houden de hashrate hoog. Dit zou het moment zijn voor grote bedrijven en institutionele beleggers om fondsen te verschuiven naar Bitcoin (ETF’s), omdat de risico/opbrengstverhouding aantrekkelijk blijft.

Conclusie: Bitcoin prijscurve – optimisme overheerst

Bernstein Reserach staat niet alleen met zijn koersdoel van USD 150.000 voor Bitcoin; Standard Chartered Bank heeft dit doel ook gesteld, zelfs voor dit jaar. Eén ding is duidelijk: de meerderheid van de BTC-analisten gelooft dat de huidige prijscyclus voor Bitcoin nog veel ruimte heeft voor verbetering. Of ze gelijk hebben is een andere vraag. Bitcoin-beleggers hebben de afgelopen jaren al heel wat prijsstijgingen moeten doorstaan.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*