Cardano (ADA): Bitcoin Cash ter sprake gebracht als partnerketen

Cardano-oprichter Charles Hoskinson kan zich een diepgaande samenwerking met Bitcoin Cash (BCH) voorstellen en de ADA-community geeft aan dit te ondersteunen. Maar is zo’n samenwerking realistisch?

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA), verrast met een duwtje in de richting van Bitcoin Cash (BCH). Op X heeft Hoskinson een enquête gelanceerd over de vraag of zijn volgers zich Bitcoin Cash zouden kunnen voorstellen als partnernetwerk voor Cardano. De tussentijdse resultaten van deze enquête wijzen tot nu toe in de richting van goedkeuring. De prijscurve van ADA blijft namelijk achter bij de algemene markttrends en Cardano kan dringend wat positief nieuws gebruiken.

Charles Hoskinson heeft herhaaldelijk en luid gesproken over bevoorrechte partnerschappen tussen Cardano en andere cryptocurrencies en projecten, zoals Solana (SOL) als sidechain en Dogecoin (DOGE) in een soortgelijke rol. Hoskinson is altijd afgepoeierd. Bitcoin Cash heeft geen officieel managementniveau en een verbinding met het Cardano ecosysteem zou waarschijnlijk technologisch voorbereid moeten worden via een zogenaamd improvement proposal (CHIP) bij BCH. De Bitcoin Cash Foundation heeft nog geen commentaar gegeven op het voorstel van Hoskinson.

Hoskinson voorziet daarentegen dat Bitcoin Cash technologische upgrades zal doorvoeren voor de fusie en daarmee het controversiële Proof-of-Work (PoW) protocol naar een geavanceerd niveau zal tillen. ADA zelf is gebaseerd op een aangepast proof-of-stake (PoS) protocol. Deze verschillen alleen al laten zien dat de ontwikkelaars veel werk voor de boeg hebben als een fusie van Cardano en Bitcoin Cash serieus zou worden nagestreefd.

Waarnemers blijven daarom zeer sceptisch over een alliantie tussen ADA en BCH. Bitcoin Cash staat al enige tijd in de top 20 van cryptocurrencies met de hoogste kapitalisatie en BCH heeft zijn niche gevonden als online betaalmethode. Cardano, ook een TOP 20 altcoin, ziet zijn toekomst als een multifunctioneel netwerk, maar is op zoek naar een overtuigende use case voor ADA. Hoskinson heeft nog geen antwoord gegeven op de vraag waar synergie-effecten zouden kunnen ontstaan met zulke verschillende profielen.

Conclusie: Cardano en Bitcoin Cash – droompaar of PR-stunt van Hoskinson?

Hoskinson gaat door met Bitcoin Cash voor Cardano en krijgt gemengde reacties. De BCH-gemeenschap blijft echter opvallend stil – dus het idee van Hoskinson zou snel weer in de vergetelheid kunnen verdwijnen. Realisten hebben onlangs de nieuwe Cardano vereniging Pragma aangewezen als een veelbelovend startpunt voor praktijkgerichte verdere ontwikkeling voor ADA. Hoskinson daarentegen lijkt, zoals zo vaak eerder, vooral een aandachtsspelletje te spelen en loopt daarmee het risico de belangen van Cardano-investeerders te schaden.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*