Handelaren in Bitcoin (BTC) wedden op prijzen tot USD 100.00 voor opties

De heersende opvatting onder cryptohandelaren is dat Bitcoin (BTC) in de komende maanden nieuwe all-time highs tot USD 100.000 zal bereiken. Dit is te zien in de markten voor Bitcoin opties.

Optimisme overheerst op de cryptomarkten en traders wachten tot de Bitcoin-rally hervat wordt. Er is momenteel geen duidelijke trend te zien in de dagelijkse prijscurves voor Bitcoin, waar BTC tot nu toe herhaaldelijk is gestuiterd op de 65.000 markering. De Amerikaanse vakpers richt zich echter op de markten met Bitcoin opties – en de trends daar zijn vrij duidelijk. QCP Capital meldt bijvoorbeeld dat het in september een toegenomen vraag naar Bitcoin opties ervaart met prijsniveaus van USD 75.000 en USD 100.000.

Met Bitcoin opties kunnen handelaren speculeren op toekomstige BTC-prijzen op vaste tijdstippen. Bij Paradigm is er momenteel veel vraag naar opties op de Bitcoinprijs van USD 85.000 voor juli. En bij Deribit is ongeveer USD 9,5 miljard ingelegd om Bitcoin-opties uit te oefenen in een corridor van USD 65.000 tot USD 100.000 in de komende maanden. Dit betekent dat Deribit meer dan twee keer zoveel kapitaal ziet in opties die inzetten op stijgende prijzen dan in opties die ervan uitgaan dat de prijs van Bitcoin zal dalen.

De meeste marktdeelnemers lijken de prijscorrecties van Bitcoin van vorige week al te hebben afgeschreven. Een reden hiervoor is dat de Amerikaanse Federal Reserve de belangrijkste rentetarieven ongewijzigd zal laten, wat een solide basis biedt. In zijn laatste wekelijkse rapport identificeerde 10X Research de grens van USD 62.000, waarvandaan Bitcoin een bullmarkt zou kunnen starten. En analist John Glover van Ledn gebruikt een golfmodel. Volgens dit model zou Bitcoin een tijdelijke prijscorrectie naar USD 55.000 kunnen doormaken voordat de opleving naar USD 92.000 plaatsvindt, zegt Glover.

Conclusie: prijscurve Bitcoin vergezeld van optimisme

Banken zoals Standard Chartered Bank durven zich in hun Bitcoin-prognoses zelfs in de buurt van USD 150.000 te wagen. Over het algemeen zijn analisten uit de crypto-industrie en de traditionele financiële industrie het grotendeels eens over de rooskleurige vooruitzichten voor Bitcoin. De geldige all-time high van iets minder dan USD 74.000, die pas in maart werd neergezet, zal tegen het einde van 2024 aanzienlijk naar boven zijn geschoven, zo kan het sentiment worden samengevat. Beleggers moeten zeker de ontwikkelingen in Bitcoin ETF’s in de gaten houden, die een belangrijke indicator zijn geworden voor de prijsontwikkelingen.
“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*