Julian Hosp wil Cake overnemen – gevolgd door de comeback van DeFiChain?

Het volgende hoofdstuk in het drama rond Cake en DeFiChain: Julian Hosp biedt zijn medeoprichter U-Zyn Chua nu opnieuw de kans om het cryptobedrijf volledig over te nemen. Volgens Hosp zou het dan weer beter moeten gaan.

Ongeveer twee weken geleden beval een rechtbank in Singapore de ruziënde oprichters van Cake, Julian Hosp en U-Zyn Chua, om samen te werken. Cake is het cryptobedrijf achter DeFiChain (DFI) en U-Zyn Chua had liquidatie aangevraagd. Deze aanvraag mislukte echter en nu draagt Hosp opnieuw de oplossing aan om de aandelen van U-Zyn Chua in Cake over te nemen en het bedrijf alleen te blijven runnen. Julian Hosp heeft dit duidelijk gemaakt in een audioconferentie en via X.

U-Zyn Chua heeft nog geen publiekelijk commentaar gegeven op het voorstel. Volgens eerdere verklaringen van hem deed Hosp in het najaar van 2023 een bod van ruim 32 miljoen dollar, maar dat werd ingetrokken. Volgens Hosp is er financieel niets veranderd in het nieuwe bod op Cake, maar probeert hij vertrouwelijkheidsafspraken te schrappen. Ondertussen was het juridische geschil in moddergooien ontaard. Het vlaggenschipproject van Cake, DeFiChain (DFI), handelt momenteel slechts 3 procent boven zijn all-time low van begin mei.

Dit weerhoudt de controversiële Julian Hosp er echter niet van om nu al te dromen van een comeback van DeFiChain. Als de deal met U-Zyn Chua slaagt, zal de eerste prioriteit zijn om het vertrouwen te herstellen, zegt hij. Aan de andere kant belooft Hosp, indien mogelijk, transparant te zijn over hoe het gedrag van U-Zyn Chua de prijscurve van DeFiChain heeft beschadigd en klanten van zich heeft vervreemd. Dit zou het begin kunnen zijn van weer een nieuwe tit-for-tat; de twee oprichters, die ooit zulke nauwe banden hadden, zijn het duidelijk niet meer met elkaar eens.

Maar wat zijn de kansen dat DeFiChain uit de vallei komt? Hosp noemt de rechtszaak voor de liquidatie van Cake als belangrijkste reden voor de neergang van DeFiChain. Een blik op de grafieken laat echter zien dat de grootste inzinking van DFI plaatsvond in de eerste helft van 2022, toen de algoritmische stablecoin Decentralised USD (DUSD), die deel uitmaakt van het ecosysteem, zijn 1:1 koppeling aan de dollar verloor – en nog steeds niet in de buurt is gekomen van het herwinnen ervan. Vanaf de zijlijn stak voormalig grote Cake investeerder Jon Rost de draak met het nieuwe optimisme onder de “DeFighters” die DFI op X willen kopen. Rost had aan het begin van het jaar zijn twijfels geuit over het bedrijfsmodel van Cake en het gedrag van het management van Hosp en wist zich uitbetaald te krijgen.

Conclusie: speculatie over Cake en DeFiChain gaat door

We hebben voortdurend aandacht besteed aan het geschil rond Cake (voorheen Bake). Belangrijke samenwerkingspartners zijn het schip gesprongen bij DeFiChain en ook Julian Hosp ondervindt groot wantrouwen van buitenaf vanwege zijn verleden bij TenX en Lyoness. De rechtbank had Cake beschreven als een fundamenteel financieel gezond bedrijf en de overgebleven reserves zijn waarschijnlijk de reden waarom noch Hosp noch U-Zyn Chua willen loslaten. DeFiChain zit gevangen in deze constructie en de komende weken en maanden zullen moeten uitwijzen of hier echt geprobeerd zal worden een nieuwe start te maken.
  “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*