Bitcoin: Binance biedt gratis handel met BTC en reageert op kritiek

‘s Werelds toonaangevende cryptobeurs Binance adverteert momenteel met nultarieven voor het verhandelen van Bitcoin (BTC) met geselecteerde fiatvaluta’s en stablecoins. Binance reageert onmiddellijk op terechte kritiek op het programma.

‘s Werelds grootste cryptobeurs Binance viert deze zomer zijn vijfde verjaardag en is met een aantrekkelijke promotie voor zijn klanten gekomen. In een aankondiging kondigt Binance aan dat het tot nader order zal afzien van vergoedingen voor bepaalde frequente transacties met Bitcoin (BTC). In detail gaat het om handelsparen van Bitcoin met belangrijke fiatvaluta’s zoals Amerikaanse dollars of euro’s, maar ook met de stablecoins USDT, BUSD, TUSD, USDC en USDP. Ook al rekent Binance sowieso zeer lage kosten – gratis voor typische handelsparen met Bitcoin bespaart klanten merkbaar geld. Aangezien Binance de grootste wereldwijde volumes op de spotmarkt voor Bitcoin aantrekt, is een eerlijke prijsvorming voor BTC gegarandeerd.

Maar de kritiek op de actie kwam om andere redenen. Nultarieven zouden quasi automatisch misbruik voor washtrading aantrekken en zouden ook in de verkeerde richting kunnen gaan als de VIP-status bij Binance met kunstmatig gecreëerde omzet moet worden verbeterd. Binance heeft naar de kritiek geluisterd en serviceberichten uitgegeven om misbruik van de gratis Bitcoin-campagne te voorkomen.

Bovendien heeft CZ (Changpeng Zhao), als oprichter en CEO van Binance, op Twitter gereageerd. Kunstmatige intelligentie (AI) helpt Binance om zelfhandel met Bitcoin op te sporen en te blokkeren. Volgens CZ geldt dit zelfs wanneer wordt gepoogd dergelijke deals via verschillende rekeningen te organiseren in de richting van washtrading. Met wash trading tracht men bijvoorbeeld door een hoge omzet gerichte koersbewegingen uit te lokken en daarvan te profiteren. De argumenten en uitleg van CZ werken blijkbaar, want in een door hem georganiseerde opiniepeiling stemde een duidelijke tweederde meerderheid voor het niet stopzetten van de gratis Bitcoin-handel zoals beschreven bij Binance.

Conclusie: Koop nu Bitcoin zonder kosten op Binance

De door Binance snel ingevoerde beperkingen op het gratis kopen en verkopen van Bitcoin waren juist, omdat ze bedoeld zijn om zwarte schapen van de handel weg te houden. Maar wat voor u belangrijker is, is dat u momenteel zonder extra kosten Bitcoin bij Binance kunt kopen, zelfs direct voor euro’s. Binance heeft zich zo verzekerd van een uniek verkoopargument in de concurrentiestrijd tussen cryptobeurzen, wat zich direct uitbetaalt voor bestaande en nieuwe klanten. En als u uw strategie op Binance breder uitbouwt dan op Bitcoin tegen fiat of stablecoins, kunt u via onze link gemakkelijk tien procent op de kosten besparen.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*