Ledger hardware wallets nu met directe verbinding voor swaps op FTX

De samenwerking tussen de cryptobeurs FTX en de hardware wallet fabrikant Ledger werpt zijn vruchten af: vanaf nu kunnen bij FTX meer dan 120 cryptocurrencies vanuit Ledger met elkaar worden geruild.

De hardware wallets van Ledger staan bekend om de hoogst mogelijke veiligheid in combinatie met een grote gebruiksvriendelijkheid. Een nieuwe functie demonstreert deze voordelen voor beleggers in samenwerking met cryptobeurs FTX. Volgens de blogpost van Ledger is het nu mogelijk om via de Ledger Live-software met één muisklik zogenaamde swaptransacties bij FTX te voltooien. Meer dan 120 cryptocurrencies zijn opgenomen, wat resulteert in meer dan 7.000 combinaties voor een swap, schrijft het bedrijf.

Voorheen moest men eerst Bitcoin en Co. van de Ledger Nanos S (Plus) of Nano X hardware wallets overbrengen naar FTX voor swaps, vervolgens de transactie daar afwikkelen en vervolgens de crypto weer veiligstellen op de eigen hardware wallet. De ingewikkelde procedure is met onmiddellijke ingang niet langer nodig en in plaats daarvan kan de swap rechtstreeks in Ledger Live worden geselecteerd. Het enige wat nog moet worden gedaan is het gewenste handelspaar voor de swap te bepalen en het door de gebruiker gekozen bedrag vrij te geven. De uitgewisselde cryptocurrency wordt vervolgens via Ledger Live bijgeschreven en in realtime veilig opgeslagen op de Nano X of Nano S (Plus). Ledger toont het proces met een korte video:

Ledger wijst op de lage tarieven, de hoge veiligheid en de marktpositie van FTX als andere voordelen naast het gebruiksgemak. In feite is FTX qua omzet het op één na grootste handelsplatform ter wereld geworden op de spotmarkten, hetgeen garant staat voor het creëren van billijke prijzen bij swaps. Bovendien is FTX tot dusver gespaard gebleven van schandalen. Onze vergelijking tussen FTX en marktleider Binance aan het eind van 2021 laat een positief beeld zien.

Conclusie: Samenwerking met FTX nog een argument voor Ledger hardware wallets

Iedereen die handelt in bitcoin en co. en beleggingsstrategieën ontwerpt, zou hoe dan ook een hardware-portemonnee moeten gebruiken om zijn vermogen veilig te houden tegen aanvallen van hackers en gescheiden van het internet. Pascal Gauthier, CEO van Ledger, zegt dat 20 procent van ‘s werelds cryptobeleggingen nu beveiligd zijn op de ongeveer 5 miljoen hardware wallets die door zijn bedrijf worden verkocht. Met de eenvoudige swap bij FTX in combinatie met Ledger Live, kunt u snel reageren op marktbewegingen. In het huidige Ledger-gamma heeft onze eigen ervaring ons ertoe gebracht de Nano S Plus te prijzen voor beginners en occasionele handelaars, en de Legder Nano X aan te bevelen voor frequente gebruikers.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*