Coinbase rolt staking uit voor Solana (SOL) – 3,85 procent APR beoogd

Coinbase adverteert zijn nieuwste aanbod met een verwachte jaarlijkse rente van 3,85 procent op Solana (SOL) via staking. Staken wordt niet alleen beschouwd als een goede manier om crypto passief te laten werken in tijden van crisis.

Beleggers opgelet: De cryptobeurs Coinbase heeft in een persbericht de lancering van Staking for Solana (SOL) aangekondigd. Wie zijn tegoeden bij Solana in bewaring geeft, kan rekenen op een jaarlijkse rentevoet van 3,85 procent. Staking betekent het deponeren van geschikte altcoins in het netwerk, waar ze bijdragen tot stabiliteit en veiligheid. In ruil daarvoor zijn er bonusuitkeringen. Omdat het proces technologische expertise vereist, laten veel beleggers het staken over aan de cryptobeurzen of andere dienstverleners van hun keuze. Met Solana heeft Coinbase nu in totaal zeven cryptocurrencies in haar programma waarvoor Staking handig en betrouwbaar voor klanten wordt afgehandeld.

Naast nieuwkomer Solana zijn dat Algorand (ALGO) met 5,75 voorspelde jaarrente, Cosmos (ATOM) met 5 procent rente, Tezos (XTZ) met momenteel 4,63 procent jaarrente en Cardano (ADA) met 2,6 procent. Voor de stablecoin DAI is er momenteel 0,15 procent jaarlijkse rente te verwachten bij Coinbase. Bijzonder is het staken van Ethereum (ETH) bij Coinbase: hier wordt een jaarlijkse rente van 3,675 procent verwacht. De staking is echter gericht op Ethereum 2.0 en ETH die daar met Coinbase is gestort, zal pas weer vrij beschikbaar komen wanneer de overstap naar Ethereum 2.0 plaatsvindt. De streefdatum hiervoor moest al verschillende keren worden bijgesteld en wordt nu op zijn vroegst eind 2022 verwacht.

Als u staking aanbiedingen voor Solana vergelijkt, zult u aanzienlijk hogere rentetarieven vinden bij Binance dan bij Coinbase. Maar bij Binance moet je ook voorbereid zijn op “locked staking” en je SOL daar voor vaste periodes tussen 15 en 90 dagen investeren om de rente te krijgen. Coinbase is hier flexibel en staat u toe om de fondsen die beschikbaar zijn gemaakt voor het inzetten met rente op elk gewenst moment op te nemen. De uitzondering is Ethereum, zoals beschreven.

Conclusie: Staken met SOL en andere altcoins als strategie

Tot nu toe beleeft de cryptomarkt een zomer die wordt gekenmerkt door prijsdalingen en nervositeit. Solana, bijvoorbeeld, heeft sinds april ongeveer 75 procent verlies geleden en wordt momenteel verhandeld op iets meer dan 30 US dollar, mijlenver verwijderd van zijn all-time high van 260 US dollar van november 2021. Naast de trends op de markt als geheel, zorgen terugkerende netwerkstoringen voor problemen bij Solana, evenals probleemgevallen met DeFi onder SOL. Maar ondanks dit blijft Solana een van de weinige altcoins met real-world use cases, en recentelijk heeft SOL de lancering gezien van een opwindend mobiel initiatief. Het huidige prijsniveau zou dus een goede gelegenheid kunnen zijn om een positie in Solana op te bouwen en het passief te laten werken via staking.

Dit geldt ook voor andere altcoins van Binance Coin (BNB) tot Polkadot (DOT), waar staking mogelijk is. Met regelmatige rentebetalingen achter de rug, kun je fases van stagnerende of dalende prijzen op een meer ontspannen manier uitzitten, en dus raden we over het algemeen staking aan, of het nu voor Solana bij Coinbase is of voor andere altcoins bij concurrerende gerenommeerde providers zoals Binance.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*