Bitcoin (BTC) spaarplannen tonen hun kracht – momenteel allemaal winst

Degenen die Bitcoin (BTC) kopen op terugkerende basis hebben op dit moment zeker winst gemaakt met hun investeringsstrategie, berekend in Amerikaanse dollars. Dat blijkt uit een actuele studie die zelfs sommige experts verrast.

Grote cryptobeurzen zoals Bitpanda of Binance adverteren al jaren met Bitcoin (BTC) spaarplannen. Hierachter zit een concept dat in het Engels “Dollar Cost Average” (DCA) heet en in het Duits bekend staat als het “average cost effect”. Het idee is dat een spaarder op regelmatige tijdstippen een activaklasse zoals Bitcoin koopt voor hetzelfde bedrag in Amerikaanse dollars en niet wordt afgeleid door prijsschommelingen. Op de middellange en lange termijn zou dit DCA-concept winst moeten opleveren als de beleggingscategorie goed wordt gekozen. En inderdaad: Op Twitter zorgt de infographic van Wicked momenteel voor opschudding, dat bewijst het: Iedereen die ooit een Bitcoin DCA is begonnen, staat nu in de zwarte cijfers, ongeacht wanneer de startdatum was.

Saifedean Ammous, auteur van de bestseller “The Bitcoin Standard”, verheugt zich: Zelfs wanneer Bitcoin 55 procent onder zijn all-time high handelt, zoals nu, hebben de DCA-spaarplannen voor BTC hun vruchten afgeworpen. Bitcoin heeft dus op indrukwekkende wijze zijn kracht bewezen als middel bij uitstek voor spaarplannen. Om eerlijk te zijn, moet men toevoegen: Deze situatie is pas deze week ontstaan; in juni toonde de infographic van Wicked destijds nog individuele dagen waarop de start van een DCA Bitcoin spaarplan historisch gezien in het rood bleef staan.

Sinds het begin van het jaar is Bitcoin met ongeveer 85 procent gestegen en wordt momenteel rond US$31.000 verhandeld. De nieuwe kracht van Bitcoin wordt onder andere toegeschreven aan het feit dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF in de VS in het verschiet zou kunnen liggen. Als dit daadwerkelijk gebeurt, is het volgens optimisten mogelijk dat de Bitcoin vanaf november 2021 ook zijn vorige all-time high van ruim 68.000 Amerikaanse dollar doorbreekt.

Conclusie: Bitcoin spaarplan is een solide idee

We hebben je hier uitgelegd wat precies de ondereenheden van Bitcoin zijn die worden gebruikt in BTC-spaarplannen met een normaal inkomen. En hier is ons overzicht van de discussie of het zinvol is om Bitcoin op de middellange en lange termijn uit te geven of niet. Op dit moment hebben degenen die Bitcoin-spaarplannen altijd hebben aangeprezen als een solide manier om rijkdom op te bouwen gelijk. Op Bitpanda vind je hier een interessant Bitcoin spaarplan gebaseerd op het DCA concept en op Binance vind je hier het startpunt voor een Bitcoin spaarplan.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*