Litecoin: aantal LTC-miljonairs stijgt – halvering in augustus een voorbode van een rally?

Litecoin (LTC) is momenteel in de mode en heeft koerswinsten weten te boeken. De stijgende interesse wordt ook weerspiegeld in de toename van het aantal Litecoin miljonairs. In augustus wordt een halvering van LTC verwacht.

Litecoin (LTC), dat werd geboren in 2011, is een van de oudste cryptocurrencies en beleeft momenteel een soort tweede lente, zoals wordt onderstreept door indrukwekkende koerswinsten aan het begin van de maand. De analisten van Santiment hebben op Twitter verdere aanmoedigingen voor Litecoin gedocumenteerd: Het aantal beleggers dat miljonair is door hun LTC-activa is in de afgelopen 5 maanden met 6 procent gestegen. Dit is niet alleen te danken aan de positieve prijscurve van Litecoin, maar ook aan het feit dat enkele tientallen beleggers hun bezit hebben uitgebreid tot meer dan 10.000 LTC tokens.

Santiment wijst, net als andere experts, op de aanstaande halvering van Litecoin op 3 augustus 2023 als een positieve factor. LTC is technologisch nauw verwant aan Bitcoin (BTC) en daarom vindt er elke vier jaar een zogenaamde halvering plaats. Dit mechanisme, dat is ingebouwd in de code, werkt als een inflatierem voor Litecoin door het aantal LTC dat wordt verdeeld onder miners te halveren. Je kunt onze analyse van de laatste Litecoin halvering in 2019 hier vinden.

Naast de LTC halvering in augustus, is het ook het Amerikaanse cryptobeleid dat momenteel een positief klimaat creëert voor Litecoin. Dit komt doordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Litecoin buiten haar strenge optreden tegen de crypto-industrie heeft gelaten. Dit blijkt ook uit het feit dat de pas gelanceerde Wall Street cryptobeurs EDX Markets (EDXM) naast Bitcoin en Ethereum (ETH) alleen Litecoin en Bitcoin Cash (BCH) in zijn portfolio heeft. Risicobewuste Amerikaanse beleggers zien dit als een duidelijk teken dat andere cryptocurrencies er voorlopig mee zullen moeten leven dat ze gepaard gaan met juridische onzekerheden.

Conclusie: Litecoin – beproefd en met rugwind in de fast lane

De psychologie van de markten is momenteel in het voordeel van Litecoin en nogal wat experts verwachten verdere koerswinsten tot een halvering van LTC. Het aantal Litecoin is onherroepelijk beperkt tot 84 miljoen en er zijn er al 73 miljoen in omloop. De halvering van Litecoin zal het aantal en de snelheid waarmee nieuwe LTC op de markt komen aanzienlijk verminderen, waardoor de altcoin een zeldzaam goed wordt. Litecoin wordt niet voor niets ook wel “digitaal zilver” genoemd, in verwijzing naar zijn grote broer Bitcoin, het “digitale goud”.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*