Bitcoin: de marktgegevens suggereren dat er een stierenmarkt voor BTC op komst is

Bitcoin (BTC) staat momenteel genoteerd op een goede 12.000 dollar en heeft daarmee een jaarlijks hoogtepunt bereikt. Analyse van de marktgegevens suggereert dat dit slechts het begin van een stierenmarkt zou kunnen zijn. Het evenwicht tussen vraag en aanbod voor Bitcoin wijst in ieder geval op verdere prijsstijgingen.

Iedereen die in Bitcoin investeert, is natuurlijk ook geïnteresseerd in prognoses van de prijsontwikkeling. Een kijkje in de kristallen bol is hier niet erg nuttig, meer logica komt voort uit het kijken naar marktgegevens over Bitcoin. En daarin heeft Chris Russi, CIO van crypto-fonds Point-Slope Capital, positieve kenmerken voor een stierenmarkt geïdentificeerd. Russi presenteerde zijn argumenten voor een mogelijk ook sterk stijgende prijscurve voor Bitcoin op Twitter:

1. voor bijna het hele jaar 2020 trekken de grote crypto’s wereldwijd al meer Bitcoin op dan dat ze deponeren. Dit wijst er enerzijds op dat beleggers zich steeds vaker tot HODL wenden, d.w.z. dat ze van plan zijn hun FTK’s op te slaan in de externe portemonnee, bijvoorbeeld als waardeopslag. Aan de andere kant betekent dit ook dat het aantal aangeboden FTK’s afneemt en dat de prijs van Bitcoin stijgt als de vraag groot is.

2. Russi ziet dit detail niet als een tijdelijk fenomeen, maar als een trend die al maanden aanhoudt. Bijgevolg brengen de zogenaamde walvissen, d.w.z. marktdeelnemers met grote voorraden BTC, slechts kleine aandelen van hun BTC naar de cryptobeurzen. Dit vermindert ook de kans op plotselinge grote verkopen van Bitcoin, wat de prijs zou kunnen verlagen.

3. Andere waarnemers wijzen erop dat de Amerikaanse dollar verzwakt en dat de belangstelling voor alternatieve beleggingsvormen zoals BTC dus toeneemt. Of het nu gaat om Bitcoin-futures zoals die van Bakkt of BTC-fondsen, of om grote bedrijven zoals Square en MicroStrategy – institutionele beleggers verschuiven agressief naar Bitcoin.

4. Ondertussen zijn de technologische gegevens voor de Bitcoin-blokketen positief. De soms gevreesde reductie van de hasjrata na de Bitcoin-halvering van mei is niet gerealiseerd – integendeel: de hasjrata van Bitcoin blijft tot in het oneindige stijgen en toont een optimistische marktomgeving.

Conclusie: Gouden Kerstmis bij Bitcoin?

Als belegger in BTC bent u waarschijnlijk al gewend aan de ups en downs in de prijscurve. Als u gelooft dat Russi en andere optimistische analisten, wijzen de tekenen momenteel op aanhoudende en aanzienlijke prijsverhogingen voor Bitcoin. BTC heeft de afgelopen maanden vol vertrouwen prijscorrecties verteerd en heeft langzaam maar zeker psychologische sporen achtergelaten, zoals 10.000 en 11.000 dollar. Voorbij de 12.000 dollar, zoals nu het geval is, lijkt een breuk naar het recordhoogtepunt van 20.000 dollar mogelijk. Want het begint steeds meer investeerders en bedrijven te dagen: Bitcoin ontwikkelt zich snel tot een eigen activaklasse, waar vers kapitaal samenkomt met een schaars aanbod – de ideale voedingsbodem voor een stierenmarkt.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*