Bitcoin: DeFi wordt gerealiseerd via Lightning netwerk

Met Lightning Pool wordt een nieuwe tool toegevoegd aan het Lightning netwerk, die DeFi voor Bitcoin mogelijk maakt. Er zal een marktplaats voor BTC-liquiditeit in het Lightning Network worden gecreëerd en er kunnen rentetarieven voor kredietverstrekkers en -nemers worden afgesproken.

Als het gaat om het trendy onderwerp van DeFi, is Bitcoin meestal slechts marginaal bekend, aangezien het merendeel van de uitleentransacties via Ethereum (ETH) en compatibele ERC-20 penningen wordt verwerkt. Nu heeft Lightning Labs, het bedrijf achter het Lightning netwerk, met Bitcoin (BTC) een oplossing voor DeFi gepresenteerd. Lightning Pool is in eerste instantie gericht op zakelijke klanten, maar zal in de toekomst ook worden opengesteld voor particuliere beleggers, volgens de productpresentatie.

Lightning Pool – hoe DeFi met BTC werkt

Het Bitcoin Lightning netwerk werd in 2015 ontwikkeld om transacties met BTC sneller en goedkoper te maken. Dit wordt bereikt door kanalen in te stellen naast de eigenlijke Bitcoin-blokketen om BTC over te dragen. Alleen wanneer er grotere volumes zijn geaccumuleerd, worden deze collectief geregistreerd in een transactie in de Bitcoin-blokketen.

Dit principe betekent echter ook dat de knooppunten in het Lightning netwerk soms liquiditeit nodig hebben om alle orders die aan hen worden doorgegeven onmiddellijk uit te voeren. Lightning Labs schrijft dat dergelijke knooppunten – ook grote zoals die van Bitfinex – eerder via Twitter en andere diensten hebben gecommuniceerd om liquiditeit te verschaffen of aan te vragen. Lightning Pool moet dit nu grotendeels automatisch doen en tegelijkertijd de rentetarieven transparant vergelijkbaar maken.

Dit betekent dat kredietnemers hun behoeften registreren bij Lightning Pool en dat kredietverstrekkers daar liquiditeit kunnen deponeren, evenals de parameters van de looptijd en de rente. Een Lightning Pool met een termijn van twee weken zal worden opgezet bij de start, en er zullen er nog meer volgen. Lightning Labs geeft nog geen informatie over de verwachte rentetarieven, maar zal deze in de toekomst wel in kaart brengen, net als bij andere DeFi-projecten.

De onofficiële Twitter Account Lightning Pool Orders, die gegevens van de Bitcoin-blokketen analyseert, geeft inzicht in welke deals al zijn gesloten. De nieuwe dienst is volgens deze gegevens al in gebruik en een geëxtrapoleerde jaarlijkse rente van 10 procent is niet ongewoon voor individuele overeenkomsten. Dit zou onmiddellijk de Lightning Pool betere voorwaarden geven voor kredietverstrekkers dan gecentraliseerde platforms voor crypto-leningen zoals BlockFi.

Conclusie: Lightning Pool veelbelovende aanpak voor BTC DeFi

In de crypto-scène wordt Lighting Pool direct na de lancering met veel applaus en goedkeuring ontvangen. Want het concept is indrukwekkend, speelt in op een behoefte en heeft met Lightning Labs een serieuze en gevestigde leverancier achter zich. Op dit moment is de toegang voor particuliere beleggers tot Lightning Pool nog steeds ingewikkeld en houdt het opzetten van een knooppunt in. Het zal echter niet lang duren vooraleer grote pools actief liquiditeit verwerven van private BTC-saldi of vooraleer Lighting Pool zelf zich voor hen openstelt. Bovendien zou Lightning Pool de acceptatie van het Bitcoin Lightning Network kunnen verhogen. Goede redenen om DeFi en het Lightning Network en Pool eens nader te bekijken.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*