Bitcoin en Co: Amerikaanse miljardairs als Carl Icahn willen grootschalig investeren

Investeerderslegende Carl Icahn heeft aangekondigd de cryptomarkt te willen betreden met minstens 1 miljard US dollar. Ook andere oudere Amerikaanse miljardairs ontdekken Bitcoin en Co. voor zichzelf.

Carl Icahn heeft er ruim drie jaar over gedaan om van Bitcoin “belachelijk” te worden tot “op grote schaal mee te doen”. In februari 2008 zei de Amerikaanse miljardair op tv dat hij te oud was voor cryptocurrencies en “het spul niet zou aanraken”. Maar nu klonk Carl Icahn – weer op TV – heel anders: In het groot betekent voor hem 1 tot 1,5 miljard US dollar, die hij wil investeren in de crypto-industrie en cryptocurrencies. Daarbij is Icahn intussen 85 jaar oud. Als reden voor de spectaculaire ommekeer noemde de miljardair-manager dat beleggers zich steeds meer zorgen maken over de waarde van de Amerikaanse dollar. Gezien de enorme hoeveelheid financiële hulp van de VS in de Corona-pandemie, zouden cryptocurrencies een alternatief kunnen bieden om waarde te behouden, zei Icahn.

Daarmee volgt de opiniërende belegger in feite de redenering van MicroStrategy. In augustus 2020 was het Amerikaanse bedrijf het eerste Nasdaq-bedrijf geworden dat kasreserves in bitcoin heeft gestoken om zich tegen inflatie te beschermen. Deze strategie werd vervolgens gevolgd door andere grote bedrijven, waardoor een langdurige prijsrally van Bitcoin (BTC) werd ondersteund. Icahn wilde zich nu niet vastleggen op hoe hij precies van plan is om delen van zijn kapitaal, geschat op iets meer dan 16 miljard dollar, om te zetten in crypto. “Ik kijk naar alle zaken die er zijn.”

Nieuwe golf van investeerders voor cryptomarkt?

Amerikaanse media plaatsen de nieuwe tactiek van Icahn op één lijn met uitspraken van andere miljardairs van de oude garde. Howard Marks, bijvoorbeeld, had onlangs gezegd dat hij cryptocurrencies van naderbij begon te bekijken. Howards is 75 jaar oud en maakte zijn fortuin, geschat op iets meer dan 2 miljard dollar, als mede-oprichter van investeringsmaatschappij Oaktree. Ray Dalio, aan de andere kant, heeft al “wat bitcoin” gekocht, zoals hij zelf toegeeft. Dalio is 71 jaar oud en zijn fortuin zou iets meer dan $10 miljard bedragen. Hij werkte vroeger voor de investeringsfirma Bridgewater in een leidinggevende positie.

Als we Icahn, Howards en Dalio als een groep investeerders beschouwen, zijn ze verenigd door hun hoge leeftijd. Tot nu toe is de publieke discussie over Bitcoin vaak generatiegebonden geweest – aan de ene kant de jongere zwaargewichten uit Silicon Valley, bijvoorbeeld, die voorstander zijn van Bitcoin. En aan de andere kant oude gevestigde orde van Wall Street zoals Warren Buffet, die Bitcoin veroordeelde tot beschuldigingen van fraude.

Conclusie: Bitcoin met nieuwe invloedrijke pleitbezorgers

Het punt is dat het extreem soepele begrotingsbeleid van de VS de dollarmiljardairs blijkbaar steeds meer zorgen baart. Zij zien duidelijke tendensen die tot inflatie zouden kunnen leiden en zijn daarom meer dan vroeger bereid om activa naar Bitcoin over te hevelen. Ook institutionele beleggers gaan steeds meer in deze richting denken. De cryptomarkt hoeft dan ook voorlopig niet te vrezen voor opdroging als er vers kapitaal binnenstroomt – geflankeerd door beroepen die het inflatiebestendige concept van Bitcoin aanprijzen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*