Ripple (XRP) wil zich aanbieden als netwerk voor NFT’s

NFT’s zijn een trending topic in de crypto-industrie, waarbij sommige al voor miljoenen Amerikaanse dollars zijn geveild. Nu wil ook Ripple (XRP) zich in de groeimarkt NFTs mengen.

Of het nu gaat om een stuk digitale kunst voor ongeveer 70 miljoen US dollar in Ethereum (ETH) of de historische eerste tweet op Twitter voor uiteindelijk bijna 3 miljoen US dollar in ETH – NFT’s halen de krantenkoppen in het cryptojaar 2021. Het acroniem NFT staat voor Non-fungible Token, wat staat voor een unieke digitale munt die onverwoestbaar is en niet kan worden gewijzigd. NFT’s kunnen worden gebruikt om kunst, verzamelbare beelden, muziek en meer in crypto-standaarden te bewaren en beschikbaar te maken voor de handel. De echt grote deals in deze prille business worden meestal gedaan in het Ethereum ecosysteem in ETH. Nu wil ook Ripple (XRP) een graantje meepikken.

In een blogpost getiteld “Building a more sustainable, scalable and barrier-free future for NFTs“, promoten de officiële ontwikkelaars van Ripple het openstellen van hun eigen netwerk voor NFTs. Dat komt omdat de kosten voor transacties en het aanmaken van NFT’s bij Ripple lager zijn dan elders. Bovendien scoort Ripple met een factor 120.000 minder energieverbruik in vergelijking met bijvoorbeeld Ethereum. Bovendien zou Ripple NFT’s verhandelbaar kunnen maken in veel verschillende cryptocurrencies via gedecentraliseerde beurzen. Technologisch is Ripple theoretisch al geschikt voor NFT’s, nu moeten netwerkdeelnemers nog om toestemming worden gevraagd voor een upgrade.

Ripple en NFT’s – gaan die samen?

Critici zien het nieuws van Ripple als weer een afleidingsmanoeuvre om de druk van XRP af te halen. Ripple is in een juridische strijd verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission die kan resulteren in een verbod en meer dan $1 miljard aan schadevergoeding. Fundamenteel probeert Ripple echter het oorspronkelijke concept van XRP als internationale brugvaluta uit te breiden naar meer use cases, tot nu toe met weinig meetbaar succes.

Naast Ethereum doen projecten als Chiliz (CHZ), THETA en FLOW het al goed in de NFT-sector. Ze hebben allemaal hun eigen marktplaatsen voor NFT’s en samenwerkingsverbanden met prominente NFT-aanbieders, zoals sportclubs of gevestigde artiesten. Of makers zich in de toekomst echt zullen willen bezighouden met het maken van Ripple en XRP als basis voor het zakendoen met NFT’s blijft daarom zeer de vraag.

Kortom: XRP in stormachtige wateren.

Na het bekend worden van de SEC-rechtszaak verloor XRP de derde plaats onder de meest gekapitaliseerde cryptocurrencies, die het jarenlang had ingenomen, en staat het momenteel op de 6e plaats. Nieuw personeel in de leiding van Ripple moet nu een buitengerechtelijke schikking met de SEC mogelijk maken. Zolang dit hoofdstuk niet is afgesloten, blijft XRP een heet hangijzer met een hoge risicofactor. Maar als hier een minnelijke schikking kan worden gevonden tussen Ripple en de SEC, heeft XRP met een nog steeds grote marktkapitalisatie en grote bekendheid het technologische potentieel om te overtuigen op gebieden zoals NFT’s.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*