Polygon (MATIC) verwelkomt Amerikaanse miljardair Marc Cuban als investeerder

Polygon (MATIC) is verheugd om de publieke steun van Marc Cuban aan te kondigen. De Amerikaanse miljardair is in de cryptoscene bekend als activist en heeft nu een investering in Polygon openbaar gemaakt.

In februari 2021 heeft MATIC zichzelf omgedoopt tot Polygon en sindsdien is de prijscurve aanzienlijk opwaarts gericht. Dat komt omdat het team uit India achter Polygon met de rebranding ook inhoudelijk een correctie heeft doorgevoerd. In plaats van punten te willen scoren als een enkele sidechain voor Ethereum (ETH), vertrouwt Polygon nu op een oplossing die in principe een onbeperkt aantal ETH-compatibele ketens creëert, de zogenaamde Layers 2. Het nieuwe concept heeft nu ook Marc Cuban overtuigd. De Amerikaanse Amerikaan staat bekend om zijn puntige beoordelingen van Bitcoin en toonaangevende altcoins, waarbij Cuban onlangs enige interesse toonde in Cardano (ADA).

Cuban’s meest recente investering ging echter uiteindelijk naar Polygon in plaats van Cardano. Polygon zelf maakte dit bekend via Twitter en verwelkomde Cuban als “een van de meest vooraanstaande en goed geïnformeerde investeerders”. Ze zijn blij dat Polygon (MATIC) nu deel uitmaakt van Cuban’s portefeuille. Op zijn website noemt de Amerikaanse miljardair Polygon nu “het eerste goed gestructureerde en eenvoudig te gebruiken platform om Ethereum te schalen en infrastructuur te ontwikkelen.” Cubans engagement voor Polygon deed de prijs van MATIC tijdelijk met 27 procent stijgen – een bewijs hoeveel beleggers bijna blindelings Cubans beoordelingen volgen.

Eerder werd bekend dat Cuban 60 procent van zijn cryptocurrency-investeringen inzette op Bitcoin (BTC) en 30 procent op Ethereum. De rest wordt naar verluidt verdeeld over verschillende altcoins, waaronder Dogecoin (DOGE). DOGE is meer dan alleen leuk voor Cubanen. Bij de basketbalclub Dallas Mavericks, waarvan Cuban eigenaar is, wordt DOGE als betaalmiddel geaccepteerd, en Cuban sluit zich via Twitter ook herhaaldelijk aan bij het celebrity-leger voor Dogecoin onder leiding van Tesla CEO Elon Musk. Cuban heeft blijkbaar ook al concrete plannen voor Polygon.

Dat komt omdat Cuban dit jaar het platform Lazy.com heeft opgericht, dat het uiterst gemakkelijk wil maken om creatieve NFT’s in de online galerij te laten zien en te verkopen. Dit bedrijf is gebaseerd op Ethereum en met Polygon zou het kunnen profiteren van lagere transactiekosten en gebruiksgemak.

Bottom Line: Polygon (MATIC) zit in de lift.

Onder crypto beurzen, Polygon blijft gaan door het acroniem MATIC, dus laat dat u niet verwarren. In de afgelopen maanden zijn Polygon’s samenwerkingen met toonaangevende DeFi projecten als AAVE en SushiSwap (SUSHI) aangekondigd. Met Cuban als investeerder zou Polygon’s stap naar het trending topic van NFT’s wel eens stoom kunnen opsteken. Met een huidige market cap van ongeveer $13 miljard is MATIC al opgeklommen naar de 15e belangrijkste cryptocurrency. Als Cuban en het team van Polygon hun zin krijgen, zou de prestigieuze TOP 10 van de meest gekapitaliseerde altcoins het volgende doelwit moeten zijn.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*