Bitcoin en Co: Investeringslegende George Soros doet mee

Soros Fund Management, de vermogensbeheerder van beleggingslegende George Soros, heeft investeringen in cryptocurrencies bevestigd. Bitcoin is in de mainstream aangekomen, zegt hij.

George Soros werd op het laatst een beroemdheid onder beleggers met zijn weddenschappen tegen het Britse pond in 1992, en de hele financiële wereld kijkt dan ook naar de strategieën van de nu 91-jarige. Tegen deze achtergrond is de betrokkenheid van Soros Fund Management bij Bitcoin en Co. opmerkelijk. In een interview met Bloomberg zei het hoofd van het fonds, Dawn Fitzpatrick, dat ze “een paar munten, niet veel” in handen hebben, toen hen gevraagd werd naar cryptocurrencies. Soros Fund Management beheert de activa van George Soros als een familiekantoor.

Hoewel Fitzpatrick niet direct onthult welke altcoins naast Bitcoin (BTC) hun weg hebben gevonden naar de portefeuille van Soros Fund Management, snijdt ze wel twee belangrijke onderwerpen aan. Maar ze snijdt wel twee belangrijke onderwerpen aan. Een daarvan is DeFi (Decentralised Finances), d.w.z. de realisatie van financiële transacties via de blockchain en via slimme contracten. Op deze manier omzeilt het DeFi banken en traditionele beurzen en maakt het een snelle groei door. Fitzpatrick zegt nu dat vanuit haar oogpunt het spannende punt hier de toepassingsgebieden van DeFi zijn en minder concrete altcoins.

Wat Bitcoin betreft, heeft Fitzpatrick een even gedifferentieerd standpunt voor Soros Fund Management. De vaak aangehaalde functie van Bitcoin als bolwerk tegen inflatie is niet langer het enige aandachtspunt. In maart nog had Fitzpatrick Bitcoin geclassificeerd als een mogelijke niche-investering, waarbij hij het expansieve monetaire beleid van de Federal Reserve als reden aanvoerde. Nu is Bitcoin volgens haar echter aantoonbaar de mainstream binnengedrongen en wijst ze op meer dan 200 miljoen gebruikers van BTC wereldwijd. Als je wilt, kun je gaan nadenken over Bitcoin als reservemunt voor de crypto-industrie en als vervangende valuta.

Soros’ koerswijziging – Bitcoin-winst

Waarnemers herinneren zich dat George Soros in het verleden sceptisch stond tegenover Bitcoin en cryptocurrencies niet geschikt achtte voor dagelijks gebruik vanwege de hoge volatiliteit. De laatste opmerkingen van zijn Soros Fund Management worden daarom geïnterpreteerd als een duidelijke correctie van de strategie en hebben waarschijnlijk bijgedragen aan de aanzienlijke prijsstijgingen in Bitcoin gisteren, woensdag. Zoals in het begin gezegd: Soros speelt de rol van beïnvloeder in de publieke perceptie voor beleggers. De oude Warren Buffett daarentegen is tot nu toe bij zijn resolute afwijzing van Bitcoin gebleven.

Conclusie: Soros pro Bitcoin – paradigmawisseling op oudere leeftijd

In de discussie over het nut en de toekomstperspectieven van Bitcoin komt vaak een generatieconflict naar voren. Het gevestigde Wall Street establishment zou BTC liever hebben genegeerd, terwijl de jongere movers en shakers uit Silicon Valley Bitcoin vroegtijdig en vervolgens in toenemende mate beloonden met sympathie en investeringen. Zo bezien zijn de nieuwe beoordelingen van Soros Fund Management een wegwijzer die verder gaat dan een pure belegging in Bitcoin en ook andere vertegenwoordigers van de oude garde aan het denken zou kunnen zetten.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*