Ripple en Qatar National Bank werken samen – voorlopig zonder XRP

Ripple en Qatar National Bank (QNB) zijn een partnerschap overeengekomen om internationale overschrijvingen te vereenvoudigen. Het gebruik van XRP is echter niet gepland.

Telkens wanneer Ripple een nieuwe samenwerking of project aankondigt, stellen analisten automatisch de vraag: Welke invloed heeft dit op XRP, de cryptocurrency van Ripple? Dat is ook het geval met de jongste fusie tussen Ripple en Qatar National Bank (QNB). Lokale media in Qatar berichten over een partnerschap tussen QNB en Ripple. Maar cruciale details zijn verborgen tussen de regels.

XRP wordt helemaal niet genoemd in de rapporten. In plaats daarvan is er sprake van RippleNet, dat in eerste instantie zal worden uitgerold op het vertegenwoordigingskantoor van QNB in Turkije. Turkije heeft cryptocurrencies echter grotendeels verboden. Dit maakt het duidelijk: QNB is geïnteresseerd in RippleNet zonder XRP. RippleNet is het netwerk dat Ripple net heeft geoptimaliseerd voor internationale transacties. Maar XRP is alleen een optie voor RippleNet als een brugvaluta en geen must. De meeste banken die samenwerken met Ripple vertrouwen op klassieke fiatvaluta’s voor RippleNet. Dus nu ook QNB.

Achtergrond over QNB en Ripple

QNB, met hoofdkantoor in Doha, is de grootste universele bank in eigen land en een van de toonaangevende financiële instellingen in het Midden-Oosten. QNB is een van de hoofdsponsors van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar in 2022. Ripple daarentegen wordt in de regio vertegenwoordigd door een kantoor in Dubai, maar bedient van daaruit voornamelijk klanten in Azië. In dit opzicht zou de QNB een open deur kunnen zijn voor nieuwe markten. Woordvoerders van beide partijen prezen de samenwerking bij voorbaat en benadrukten de doelstelling om grensoverschrijdende transacties te verbeteren. RippleNet scoort op dit gebied met zijn hoge snelheid en lage tarieven, omdat overschrijvingen automatisch in het netwerk worden verwerkt en niet handmatig hoeven te worden geboekt.

Conclusie: XRP blijft vastzitten in de gevarenzone

Beleggers kijken in de eerste plaats naar de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, die in New York wordt behandeld. Dit komt omdat de stevige actie van de SEC tegen Ripple over XRP ook aanzienlijke schadeclaims omvat en XRP de facto voorlopig van de Amerikaanse markt heeft verbannen. Hoewel Ripple offensieven onderneemt om nieuwe toepassingen te vinden voor XRP, heeft het tot nu toe weinig succes gehad. Het partnerschap met QNB is dus een bemoedigend teken voor Ripple, maar het kan de prijscurve van XRP niet merkbaar beïnvloeden.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*