Bitcoin ETF’s: BlackRock en media verwachten woensdag goedkeuring

Aan het jarenlange wachten op de Amerikaanse goedkeuring van Bitcoin ETF’s zou woensdag een einde kunnen komen. Vermogensbeheerder Blackrock en de zakelijke media verwachten overmorgen het “groene licht” voor Bitcoin ETF’s.

De voortekenen voor Bitcoin ETF’s in de VS lijken positief: De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft van verschillende aanvragers de laatste documenten opgevraagd en is van plan woensdag te stemmen, zoals het persbureau Reuters meldde. Ook ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock verwacht woensdag een “groen licht” van de SEC voor zijn Bitcoin ETF, zo heeft de televisiezender FOX Business vernomen. Een rapport van het zakennieuwsagentschap Bloomberg gaat in dezelfde richting.

De gerespecteerde zakenmedia baseren hun voorspellingen op bronnen onder aanvragers van de Bitcoin ETF en binnen de SEC. Volgens deze bronnen hebben de autoriteiten aangegeven dat de prospectussen voor Bitcoin ETF’s in het weekend op kleine punten moesten worden aangepast en vandaag, maandag, zullen worden ingediend. De SEC zal dan naar verwachting op dinsdag of woensdag een beslissing nemen. Experts beschouwen 10 januari als de deadline omdat de SEC dan kan stemmen over de goedkeuring van meerdere Bitcoin ETF’s tegelijk en zo kan voorkomen dat één aanvrager wordt bevoordeeld.

De prijscurve van Bitcoin (BTC) reageerde voorzichtig op het nieuws over mogelijke ETF’s. De cryptocurrency wordt verhandeld rond USD 44.000, ongeveer hetzelfde niveau als een maand geleden. Begin december was al duidelijk geworden dat de onderhandelingen over Bitcoin ETF’s tussen de SEC en bedrijven als BlackRock en Grayscale de laatste ronde ingingen.

BTC-beleggers hopen dat Bitcoin ETF’s zullen leiden tot een aanzienlijke instroom van kapitaal en dus stijgende prijzen, omdat institutionele beleggers aan boord zouden kunnen stappen. Hun ogen zijn bijvoorbeeld gericht op pensioenfondsen die miljarden waard zijn. Tot nu toe zijn alleen Bitcoin Future ETF’s toegestaan in de VS; de ETF’s die nu verwacht worden, zullen de spotprijs van BTC weerspiegelen.

Conclusie: Bitcoin op weg naar een rally door ETF’s?

De SEC lijkt de koers uit te zetten voor Bitcoin ETF’s, die ze bijna een decennium lang rigoureus heeft afgewezen. Maar als deze veronderstelling werkelijkheid wordt, zal de grote vraag zijn hoeveel interesse zulke Bitcoin ETF’s daadwerkelijk zullen trekken onder beleggers. Er wordt gezegd dat er al reclamecampagnes worden voorbereid en een handelsintroductie voor Bitcoin ETF’s zou volgens de berichten zelfs deze week kunnen plaatsvinden. Laten we ons dus schrap zetten voor dagen waarin het optimisme over Bitcoin ETF’s bewaarheid wordt of de SEC de pret alsnog wil bederven.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*