Bitcoin, Ethereum and Co. to attract record investments in 2021 – FOMO among financiers

Ongeveer 30 miljard US dollar aan durfkapitaal werd in 2021 geïnjecteerd in projecten van de crypto-industrie, meer dan in de voorgaande tien jaar samen. Beleggers willen toekomstige kansen niet missen.

“Investeerders financieren van alles en nog wat”, zo vat het financiële persbureau Bloomberg de situatie in de crypto-industrie eind 2021 samen, onder verwijzing naar belanghebbenden. Volgens het rapport is dit jaar ongeveer 30 miljard US dollar als risicokapitaal in de industrie geïnjecteerd. Na de aanvankelijke hausse voor Bitcoin (BTC) in 2017/18 ging het om zo’n 8 miljard US dollar en de geldstroom van dit jaar overtreft alle basisinvesteringen bij elkaar die in de jaren 2010 zijn gedaan. “We zijn nu verder dan alleen digitaal goud”, zo legt een woordvoerder van investeringsmaatschappij Blockchain Capital LLC de ontwikkeling bijvoorbeeld uit.

Beleggers herkennen nu onderwerpen van DeFi tot NFT’s en van blockchain games tot Web 3.0 en Metaverse als toekomstige kansen. Start-ups in de crypto-industrie profiteren hiervan. Tot de grootste deals van de afgelopen twaalf maanden behoorde bijna 1 miljard US dollar voor de cryptobeurs FTX ter voorbereiding op een mogelijke beursgang. Ook bedrijven en projecten als Dapper Labs (CryptoKitties en NBA Top Shots) en Axie Infinity (AXS) ontvingen rijkdom in financieringsrondes van respectievelijk 350 miljoen en 150 miljoen US dollar. Zelfs het dubieuze beroemdhedenplatform BitClout was in staat vers kapitaal aan te trekken.

Volgens het door Bloomberg gepresenteerde marktrapport hebben twee FinTech-bedrijven, Robinhood en Revolution, in 2021 echter het leeuwendeel van de totale investeringen in de wacht gesleept, waarbij de handel met cryptocurrencies slechts een deel van het aanbod voor klanten uitmaakt. Toch is de trend duidelijk: meer durfkapitaal dan ooit tevoren is beschikbaar voor projecten die op zijn minst gedeeltelijk verband houden met de crypto-industrie. Als men in aanmerking neemt hoe breed de investeringen gespreid zijn, is het gemakkelijk te zien dat investeerders zoals Coinbase Ventures of Polychain Capital liever op meerdere paarden wedden dan zich te verbinden aan één sector van de crypto-industrie in een dynamische omgeving.

Conclusie: Zal de groei in de crypto-industrie aanhouden in 2022?

In de cryptoscene spreken we van FOMO (Fear of missing out) wanneer er een sfeer ontstaat waarin beleggers bang zijn kansen te missen. De massale geldstromen en de ondubbelzinnige commentaren wijzen op FOMO , maar dit hoeft niet noodzakelijk iets negatiefs te betekenen. Vanuit het oogpunt van waarnemers markeert 2021 veeleer een jaar waarin de crypto-industrie diversiteit aan de dag legt en afstapt van het beeld van “alleen Bitcoin”. In de vooruitzichten voor 2022 valt nauwelijks een trendombuiging te verwachten – want er zijn tal van terreinen waarop blockchain-oplossingen hun sterke kanten laten zien.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*