IOTA Staking begint op 28 december voor Assembly (ASMB) en Shimmer (SMR)

Vanaf 28 december zullen tokens voor Assembly (ASMB) en Shimmer (SMR) worden gedistribueerd op IOTA via staking. Wij leggen hier uit hoe u kunt deelnemen en wat nog meer van belang is.

Een maand na de initiële aankondiging van IOTA Staking, wordt het plan werkelijkheid: de IOTA Foundation heeft de start van de pre-staking periode voor Assembly (ASMB) en Shimmer (SMR) aangekondigd via een blog post en de distributie van deze tokens zal dan 90 dagen lopen vanaf 28 december. Het nieuws deed de aandelenkoers van IOTA fors stijgen met ruim 15 procent.

Inzetten op IOTA – hoe het werkt

Om staking met IOTA te gebruiken, moet u uw IOTA hebben opgeslagen in de officiële Firefly portemonnee. Dus als u nog IOTA bezit op rekeningen op een cryptobeurs, moet u die eerst overzetten naar de Firefly-portemonnee. Wij herinneren u er ook aan dat u de laatste versie van Firefly geïnstalleerd moet hebben. Er is een nieuw menu item genaamd Pre-Staking, dat u kunt gebruiken om uw IOTA te registreren voor staking. Het is mogelijk (en raadzaam) om zowel Assemblage (ASMB) als Shimmer (SMR) parallel te selecteren. Als u de pre-staking vóór 28 december voltooit, kunt u daarna nog 90 dagen lang ASMB en SMR ontvangen. Als u te laat bent, zal uw individuele inzetperiode dienovereenkomstig worden verkort.

Er zijn geen kosten verbonden aan het inzetten van IOTA en ingezette IOTA kunnen ook op elk moment uit de inzetpools worden teruggetrokken. Met Shimmer wordt elke 10 seconden 1 SMR toegewezen voor elke 1 MIOTA over de 90 dagen. Op de Shimmer website kunt u ook een calculator vinden die laat zien hoeveel SMR’s u kunt verwachten van IOTA staking. Dit geldt ook voor Assemblage (ASMB), waar de rekenmachine hier kan worden gevonden. Voor assemblage wordt 0,000004 ASMB gecrediteerd voor elke 1 MIOTA elke 10 seconden gedurende 90 dagen.

Kijk uit: In de IOTA Firefly Wallet kunt u vanaf 28 december zien hoeveel ASMB en/of SMR u heeft verdiend met staking. Maar Assemblage en Shimmer zullen pas overdraagbaar en dus verhandelbaar worden wanneer hun netwerken live gaan. Dit wordt aangekondigd in de loop van 2022. Om een onnodige belasting van het IOTA Tanglenet te vermijden (“stofbescherming”), wordt een minimumbedrag van 1 ASMB voorgeschreven voor de verdeling van ASMB en 10 miljoen SMR voor Shimmer. Dit is gemakkelijk te bereiken met Assemblage met 1 MIOTA, maar met Shimmer moet u minstens bijna 14 MIOTA registreren voor de 90 dagen van staking om het minimumbedrag in SMR te bereiken.

Is IOTA Staking de moeite waard voor ASMB en SMR?

De twee projecten Assembly en Shimmer worden officieel ondersteund door de IOTA Foundation. De stichting heeft onlangs duidelijk gemaakt dat Shimmer wordt gezien als een praktische test voor een gedecentraliseerde IOTA 2.0. Het is niet zeker of hieruit ook een monetaire waarde zal ontstaan. Assembly daarentegen is opgezet als een commercieel project en heeft reeds 100 miljoen US dollar aan startkapitaal van investeringsfondsen aangetrokken. Assembly wordt gesteund door een Duitse Smart Contracts Technologies AG met IOTA baas Dominik Schiener als mede-oprichter. De ASMB moet op een dag zijn waarde definiëren aan de hand van use cases op gebieden als DeFi en DApps. Maar een eerste vereiste hiervoor is waarschijnlijk een werkelijk succesvolle upgrade naar IOTA 2.0 aka Coordicide om IOTA gedecentraliseerd te maken.

Conclusie: IOTA in de lift door Assemblage en Shimmer

De plus in de prijscurve van IOTA en de reacties op Twitter, bijvoorbeeld, op de aanstaande staking van Assembly en Shimmer laten dat zien: IOTA HODLers zien de actie overal als positief en hopen op succes voor ASMB en SMR. Met iets minder dan 1,30 US dollar is IOTA echter ver verwijderd van de jaarlijkse hoogtepunten van 2,50 US dollar die werden bereikt toen de upgrade naar IOTA 1.5 aka Chrysalis plaatsvond in april. De noodlottige vraag voor het toekomstige trio van IOTA, ASMB en SMR blijft wanneer Tanglenet gedecentraliseerd zal worden. Omdat het ecosysteem van IOTA 1.5 nog steeds gebukt gaat onder een centrale coördinator, waardoor het vertrouwen in slimme contracten voor bijvoorbeeld DeFi beperkt is. IOTA 2.0 is al jaren aangekondigd en sceptici betwijfelen of de nieuwe streefdatum van 2022 gehaald kan worden. Zo bezien verhoogt Staking for Assembly en Shimmer de druk op IOTA-ontwikkelaars om eindelijk Coordicide te implementeren.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*