BitMEX met zijn eigen token BMEX gemodelleerd naar Binance Coin (BNB)

De cryptobeurs BitMEX wil de klantenbinding versterken met een eigen kortingstoken BMEX. BMEX kunnen onmiddellijk worden verdiend en zullen naar verwachting vanaf het tweede kwartaal van 2022 vrij verhandelbaar en volledig functioneel zijn.

Met Binance Coin (BNB) beleefde de crypto-industrie het eerste succesvolle kortingstoken in 2017. Het concept is eenvoudig: iedereen die destijds bij de ICO of later op de open markt BNB heeft gekocht, kan deze gebruiken om fees bij Binance te betalen en krijgt dan een merkbare fee-korting (momenteel 25 procent). Dit idee voor klantenbinding vond al snel navolgers, FTX Token (FTT) is daar slechts één voorbeeld van. Nu kondigt ook de cryptobeurs BitMEX een eigen token BMEX aan.

Volgens dit artikel zal voortaan 25 procent van de betaalde vergoedingen aan BMEX worden gecrediteerd voor elke handel op BitMEX tijdens de voorbereidingsfase voor BMEX. Andere mogelijkheden om nu al BMEX te krijgen zijn bijvoorbeeld het doorverwijzen van nieuwe klanten of gewoon de eigen nieuwe registratie bij BitMEX. BMEX zal op 1 februari 2022 voor het eerst worden gedistribueerd via airdrop. In januari 2022 zal een litepaper over BMEX worden gepubliceerd, waarin de details zullen worden omschreven. BitMEX belooft nu al dat BMEX andere exclusieve voordelen zal bieden, naast de kortingen op de kosten. Deze omvatten vroegere toegang tot nieuwe producten bij BitMEX, gratis deelname aan de BitMEX Academy en betere rentetarieven op deposito’s in Bitcoin en Co. Net als bij BNB zal BMEX door BitMEX op kwartaalbasis worden vernietigd (“verbrand”) om de inflatie een halt toe te roepen en de prestaties te versterken.

Volgens de aankondiging zal de BMEX echter pas in het tweede kwartaal van 2022 vrij verhandelbaar worden; de streefdatum is april of mei. De lancering van een spotmarkt bij BitMEX, waarop BMEX zal worden genoteerd, is namelijk voor die tijd gepland. Met de BitMEX-spotmarkt wordt het eindelijk mogelijk fiat, zoals euro’s of Amerikaanse dollars, te storten en op te nemen op het platform.

Conclusie: Kan BMEX een nieuw momentum genereren voor BitMEX?

BitMEX heeft de afgelopen 18 maanden veel terrein verloren in de concurrentie tussen cryptobeurzen, en op het gespecialiseerde gebied van crypto-derivaten van BitMEX hebben aanbieders als Binance of FTX qua volume afstand genomen. Met de aankondiging van BMEX en Spot Market wil BitMEX nu zijn weg terugvinden naar zijn oude kracht. We willen u eraan herinneren dat vroege investeerders in staat waren om enorme winsten te maken met de kortingstokens BNB, FTT of BEST van Bitpanda. Het concept van BMEX is – voor zover wij weten – reeds beproefd en heeft een groot potentieel. Vanaf nu is BMEX ook een goed argument om BitMEX als crypto handelsplatform eens nader te bekijken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*