Bitcoin ETN van VanEck gelanceerd op de Duitse beurs

In lijn met de Bitcoin-boom komt BTC via het financiële instrument ETN naar Deutsche Börse Xetra. De beveiliging werd gelanceerd door het gerenommeerde Amerikaanse bedrijf VanEck. De VanEck Vectors Bitcoin ETN wordt fysiek ondersteund door BTC.

Vooral institutionele beleggers vinden het nog steeds moeilijk om geschikte mogelijkheden te vinden voor investeringen in Bitcoin (BTC). Dit komt omdat typische financiële instrumenten zoals Bitcoin ETF’s of Bitcoin Futures nog steeds zeldzaam zijn op traditionele beurzen. Met VanEck Vector’s Bitcoin ETN maakt de eerste crypto-ETN nu zijn debuut op de Deutsche Börse Xetra en de beurs van Frankfurt, volgens een persbericht.

Achtergrond op VanEck Vectors Bitcoin ETN bij Deutsche Börse

ETN’s (Exchange Traded Notes) zijn effecten die in principe een obligatie vormen. De Bitcoin ETN’s van VanEck Vectors worden beveiligd door echte BTC’s, die in bewaring worden gehouden in koude portefeuilles door de in Liechtenstein gevestigde Bank Frick. Het kapitaal dat naar de Bitcoin ETN’s stroomt, wordt gebruikt om extra FTK’s aan te schaffen. De jaarlijkse managementvergoedingen voor de Bitcoin ETN’s van VanEck Vectors zijn twee procent. De erkende MVIS CryptoCompare Bitcoin VWAP Close Index wordt gebruikt als basis voor de prijs van BTC. Er wordt gehandeld in euro’s, maar de onderliggende Bitcoin-prijs wordt gemeten in Amerikaanse dollars.

Een blik op de officiële webpagina voor het verhandelen van VanEck Vectors Bitcoin ETN kan u een korte blik geven. Daar ziet u prijzen onder de 10.000 euro, wat ver verwijderd is van de huidige offerte van BTC aan ongeveer 15.000 euro. De verklaring: Toen de beursprospectussen voor VanEck Vector’s Bitcoin ETN en dus de lancering werden voorbereid, was BTC nog niet zo sterk als nu, maar de initiële prijs op dat moment geldt nog steeds als een theoretische indicator.

Conclusie: De hoop voor Bitcoin ETF’s in de VS groeit weer

VanEck heeft, net als anderen, tot nu toe geen groen licht gekregen van de regelgevende instanties voor Bitcoin ETF’s in de VS. Met de goedkeuring van vergelijkbare producten in de EU hoopt VanEck in een volgende poging aanwezig te zijn in de VS. Op de Deutsche Börse heeft een Bitcoin BTCE, dat in de zomer werd gelanceerd, trouwens bewezen vrij succesvol te zijn en trekt op vele handelsdagen dubbelcijferige miljoen volumes aan. Deskundigen zijn het erover eens: (Indirecte) noteringen van Bitcoin op traditionele beurzen zijn over het algemeen goed voor BTC, omdat ze het makkelijker maken voor nieuwe investeerders om toegang te krijgen.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*