IOTA werkt samen met de Universiteit van Wenen en Bitpanda/Pantos.

IOTA werkt samen met de Universiteit van Wenen en Bitpanda/PantosResearch over de toekomst van de blockhain-technologie in het Internet of Things (IoT) wordt nu uitgevoerd in een nieuw laboratorium aan de Technische Universiteit van Wenen. De IOTA Foundation en Bitpanda Crypto Exchange zijn aan boord.

De IOTA Foundation neemt deel aan een meerjarig project van de Technische Universiteit van Wenen, waar nu een nieuw onderzoeksproject “Blockchain Technologies for the Internet of Things” is gelanceerd. Naast de Christian Doppler Society is ook de Bitpanda crypto uitwisseling betrokken via haar onderzoeksgroep Pantos. In een persbericht legt het hoofd van het laboratorium Prof. Stefan Schulte de twee speerpunten uit die het werk zullen bepalen:

  • Een probleem met het gebruik van blokkades in de interactie met het internet van de dingen (ivd) is de honger naar hulpbronnen. Kleine apparaten zoals temperatuursensoren op batterijen bereiken hun grenzen als ze worden aangesloten op een blokketen. Het nieuwe Christian Doppler Laboratorium wil onderzoeken hoe de blokkades van het ivd eenvoudiger kunnen worden ontworpen en dus met minder energie kunnen worden opgelost. IOTA heeft al enige ervaring op dit gebied door middel van industriële samenwerkingsverbanden en probeert nu al de technologische basis van het netwerk open te houden voor kleine apparaten tijdens de overgang naar IOTA 2.0.
  • Schulte definieert interoperabiliteit als een tweede onderzoeksdoel. Het ivd bevat al verschillende blokketens die normaal gesproken niet aan elkaar gekoppeld zijn. Met de voor 2021 aangekondigde upgrades van IOTA 1.5 en 2.0 ziet IOTA zich ook hier in een goede positie, die in principe moet zorgen voor interfaces voor het netwerken met blokketens van derden.

Optimisme in IOTA en Bitpanda voor het Weense ivd laboratorium

In Corona-tijden kon de opening van het laboratorium alleen virtueel plaatsvinden. De IOTA Foundation citeert haar bestuurslid Dominik Schiener met een groetwoord waarin hij spreekt over een eerbetoon. IOTA is verheugd haar aanwezigheid in Oostenrijk te versterken.

Volgens de blogpost verwacht Bitpanda uit Wenen synergieën tussen academisch onderzoek en de praktijkervaring van IOTA Foundation en Pantos, de onderzoeksafdeling van Bitpanda.

De Oostenrijkse minister van Economie en Onderzoek, Dr. Margarete Schramböck, noemde sleutelwoorden als Industry 4.0, Smart City en Smart Home als voorbeelden om te profiteren van de onderzoeksresultaten van het Christian Doppler Laboratory.

Conclusie: Stichting IOTA versterkt aanwezigheid in de wetenschap

Toegegeven, slechts een fractie van de resultaten van de denktanks van de universiteiten komt meestal later in de praktijk. De Stichting IOTA zou er echter goed aan doen om voelsprieten in alle richtingen uit te zenden om te profiteren van de inhoudelijke samenwerking en om haar ecosysteem te bevorderen. De aloude Weense Technische Universiteit is hier zeker geen slechte plek voor. Of dit uiteindelijk ook MIOTA, haar eigen crypto-currency, die waarschijnlijk het belangrijkste onderwerp is vanuit het oogpunt van een investeerder, zal helpen, is echter een heel andere vraag.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*