Bitcoin: Grote bank JP Morgan beveelt BTC aan voor investeerders

JP Morgan, de grootste Amerikaanse bank, heeft Bitcoin altijd sceptisch bekeken. Nu beveelt JP Morgan zijn klanten echter aan om BTC in hun portefeuille op te nemen. Bitcoin heeft goede vooruitzichten op grote prijsstijgingen als alternatief voor goud, zei de bank.

Als het gaat om de acceptatie en distributie van Bitcoin (BTC), spelen de traditionele banken een niet te onderschatten rol. Ze bereiken hun enorme klantenbestand rechtstreeks, ze kunnen investeringen in BTC vereenvoudigen. Maar JP Morgan, met het hoofdkantoor in New York, had zich in 2017 nog steeds gepositioneerd tegen Bitcoin via CEO James Dimon: De situatie was erger dan de tulpenbubbel in de 17e eeuw en BTC was “fraude”, liep Dimon weg. Zo wordt de huidige ommekeer van JP Morgan in de crypto-scene nauwlettend in de gaten gehouden. Want in een klantenbrief vergelijkt JP Morgan Bitcoin met goud en komt tot positieve resultaten. Als BTC zich blijft vestigen als waardeketen, zal de prijs van Bitcoin naar verwachting verdubbelen en verdrievoudigen.

Hoe JP Morgan de mogelijkheden voor Bitcoin opnieuw beoordeelt

De brief van JP Morgan werd op grote schaal verspreid, onder meer door Dan Tapiero van de investeringsmaatschappij DTAP Capital, die hem openbaar maakte op Twitter. JP Morgan begint de analyse met de vaak gebruikte vergelijking van BTC met goud. De marktkapitalisatie van Bitcoin van ongeveer 240 miljard US dollar is nog steeds ongeveer een factor 10 verwijderd van het goud, dat buiten de reserves van de centrale bank om wordt verhandeld. Als men bedenkt hoeveel er momenteel in goud wordt geïnvesteerd, is het duidelijk dat de vraag naar “alternatieve” valuta’s toeneemt en dat BTC een deel van deze investeringsbedragen voor zijn rekening neemt.

Zelfs een kleine volumeverschuiving van goud naar BTC zal in de loop van de tijd een aanzienlijke invloed hebben op de prijscurves van Bitcoin, meent de bank. Het ziet de zogenaamde “millennials” in het “universum van de beleggers” in belang toenemen. Het is bekend dat de jongere generatie ontvankelijk is voor BTC. JP Morgan benadrukt dat Bitcoin meer is dan alleen een winkel van waarde, maar ook wordt gebruikt als betaalmiddel, net als andere crypto valuta. Als steeds meer mensen Bitcoin als betaalmiddel accepteren, zal dit ook positieve gevolgen hebben voor BTC. PayPal werd als voorbeeld genoemd. De wereldwijd actieve betaaldienstverlener kondigde vorige week aan dat hij Bitcoin zou integreren in zijn diensten en zo de prijsgroei zou verzekeren.

In het algemeen schildert JP Morgan dus een rooskleurig toekomstscenario voor Bitcoin en verwijst het naar de markten voor BTC-derivaten als een instrument voor beleggers. Op dit moment ziet men echter tendensen dat Bitcoin “overbought” is en kwetsbaar is voor het maken van winst. Maar op de middellange en lange termijn verwacht JP Morgan dat de prijs van Bitcoin zich zal vermenigvuldigen. “Heilige koe” geeft Tapiero commentaar op de plotselinge verandering van JP Morgan en ziet de analyse als een indicatie van een stierenmarkt.

Conclusie: Bitcoin wordt meer en meer met de zegen van de klassieke financiële wereld.

Vanuit de VS komt er momenteel bemoedigend nieuws voor Bitcoin over de Atlantische Oceaan in grote getale. De Bitcoin-futures op de klassieke beurzen hebben een hoog volume, grote bedrijven investeren reserves in BTC, PayPal gaat open, en nu verhuist JP Morgan ook naar het kamp van de Bitcoin-supporters. Er is vaak gesproken over het feit dat BTC moet “opgroeien”, wat zou moeten leiden tot een bredere acceptatie en een breder gebruik. Als waarnemer krijg je het gevoel dat dit proces is begonnen. Voor beleggers is het steeds twijfelachtiger om Bitcoin te negeren.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*