IOTA 2.0: Stichters zie 2021 met optimisme

Bij IOTA zijn de medeoprichters David Sønstebø en Dominik Schiener optimistisch over de nabije toekomst. Coordicide aka IOTA 2.0 zal zeker worden overgedragen aan Mainnet in 2021, de twee zeggen en kijken uit naar meer use cases voor IOTA in de reële economie.

Volgens medeoprichters David Sønstebø en Dominik Schiener is IOTA goed op weg om door middel van technologische ontwikkeling aan relevantie te winnen. IOTA 2.0, ook wel Coordicide genoemd, zal in 2021 werkelijkheid worden, volgens Sønstebø, die uitstel van de upgrade als een “grote tegenslag” beschouwt. Sønstebø en Schiener gaven hun visie op de toekomstperspectieven van IOTA tijdens een videovraag en –antwoord sessie (AMA) van CoinMarketCap. Met Coordicide wil IOTA de centrale coördinator in Tanglenet uitschakelen en het netwerk decentraal via een blokketen bedienen. IOTA 2.0 wordt momenteel beschouwd als het belangrijkste stuk van de puzzel om voet aan de grond te krijgen in de reële economie.

IOTA Access is ook bedoeld om hierbij te helpen. Het platform werd begin oktober gepresenteerd en is bedoeld om het voor bedrijven van elke omvang gemakkelijker te maken om geautomatiseerde bedrijfsmodellen met betrekking tot het internet van de dingen (ivd) te implementeren. IOTA Access zal mogelijk nog beschikbaar zijn in 2020 en zal impulsen geven voor “Real World Applications”, zo wordt nu gezegd. Vergeleken met andere crypto valuta zoals Bitcoin (BTC), is een van de grootste voordelen van IOTA dat het geen transactiekosten met zich meebrengt.

Scheren bij IOTA gepland op de middellange termijn

Schiener en Sønstebø denken al na over wat er na IOTA 2.0 komt. Sharding speelt een centrale rol, waardoor parallelle blokketens en dus hogere prestaties mogelijk worden. Het ontwikkelingsteam van IOTA is al bezig met sharding en de verwachting is dat IOTA in staat zal zijn om 2022 of 2023 miljoen transacties per seconde (TPS) te beheren. Dit is zeer belangrijk in het ivd, waar apparaten grote hoeveelheden gegevens in real time doorgeven aan het ecosysteem van IOTA. Sharding zal ook worden geïmplementeerd in Ethereum 2.0.

IOTA als basis voor CBDC

IOTA volgt de discussies over door de staat gesteunde digitale valuta op de voet. Zogenaamde Central Bank Digital Currencies (CBDC) zijn in zwang; in de EU wordt gesproken over een E-Euro. De technologie van IOTA is ook geschikt voor CBDC’s, zeggen Schiener en Sønstebø. Er zijn gesprekken gaande met mogelijke projecten, maar details werden niet vermeld.

Conclusie: IOTA toont vertrouwen

Inhoudelijk heeft het laatste optreden van het IOTA-topmanagement niet veel nieuwe informatie opgeleverd. Maar Sønstebø en Schiener waren waarschijnlijk meer geïnteresseerd in het promoten van IOTA. Zij legden de nadruk op gericht ontwikkelingswerk en confronteerden sceptici die twijfelden aan het tijdschema voor IOTA 2.0. De AMA had echter geen effect op de koers van het IOTA-aandeel; de Altcoin blijft onder de 0,30 US-dollar.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*