Bitcoin nog steeds interessant voor vroege investeerders volgens beleggerslegende Paul Tudor Jones

Paul Tudor Jones voorspelt een succesvolle toekomst voor Bitcoin (BTC). De Amerikaan heeft bekendheid gekregen als hedgefondsmanager door zijn voorspelling van de “Black Monday” in 1987. Bitcoin overtuigt hem als bescherming tegen inflatie en door slimme koppen in de gemeenschap.

Bitcoin (BTC) vindt een andere prominente supporter in Paul Tudor Jones. In de VS is Jones een legende omdat hij de ineenstorting van de aandelenmarkten (“Black Monday”) in 1987 voorspelde en minstens 100 miljoen dollar winst maakte. Nu zei Jones in een interview met de televisiezender CNBC dat hij investeerde in Bitcoin. Hij was tot dit besluit gekomen omdat het monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve de inflatie waarschijnlijk maakte. Vergeleken met andere waardetoevoegingen zoals goud, lijkt BTC hem de beste optie om zich tegen inflatie te beschermen. Bitcoin bevindt zich momenteel nog in de eerste fase van zijn ontwikkeling en heeft een groot potentieel.

In dit opzicht lijkt Bitcoin vanuit het oogpunt van een investeerder op investeringsmogelijkheden zoals Apple of Google. Degenen die de groeivooruitzichten daar al vroeg herkenden, maakten enorme winsten. In het geval van de technologische pioniers waren het individuen zoals Steve Jobs die in hun ideeën en implementaties investeerden. Volgens Jones heeft zich rond Bitcoin een grote gemeenschap van “zeer, zeer slimme en veeleisende mensen” verzameld. Het “intellectuele kapitaal” van Bitcoin overtuigde hem. Hij wil niet optreden als “vlaggendrager” voor BTC. Maar tussen de regels door geeft Jones een duidelijke aanbeveling om Bitcoin te kopen.

Publieke steun voor Bitcoin groeit

BTC handelt momenteel op ongeveer 13.000 USD, het hoogste niveau van de laatste 12 maanden. Het is opvallend dat steeds meer bedrijven en managers in de VS zich inzetten voor Bitcoin, dat voorheen weinig contact had met de crypto-industrie. Jones dateert ook zijn heroverweging van dit jaar. Onlangs heeft bijvoorbeeld het NASDAQ-bedrijf MicroStrategy zijn kasreserves verschoven van US-dollars naar BTC, waarbij het de inflatiebescherming en het vooruitzicht op waardegroei als redenen aanvoert. Waarnemers merken op dat Bitcoin steeds meer een mainstream wordt in het publieke debat. De aankondiging van PayPal om Bitcoin toe te voegen aan haar diensten toont ook deze ontwikkeling aan.

Conclusie: De positieve vooruitzichten voor BTC stapelen zich op

Jones geeft geen prijsprognoses, maar betoogt in principe per Bitcoin. Dit plaatst hem in het aangename gezelschap van diegenen die niet naar de dagelijkse prijsschommelingen kijken, maar naar BTC op lange termijn. Terwijl het onbehagen over de mogelijke gevolgen van het informele monetaire beleid in de Corona-tijd toeneemt, bloeit het concept van de Bitcoin als een onafhankelijke crypto-munt op. De berekening voor u als belegger is vrij eenvoudig: als er vers kapitaal naar BTC stroomt en de vraag groeit, zal de prijs stijgen. De vergelijking met de innovatieve bedrijven in de IT-industrie is bemoedigend. Vroege investeerders in deze sector zijn nu goed voorzien.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*