BitMEX maakt identiteitsverificatie (KYC) al in 2020 verplicht

De BitMEX-crypto-uitwisseling verhoogt het tempo als het gaat om identiteitsverificatie voor klanten. Eigenlijk zou KYC pas in februari 2021 verplicht worden op BitMEX, maar nu zijn de termijnen voor 5 november en 4 december 2020 van toepassing.

BitMEX haalde begin oktober de krantenkoppen omdat de oprichters voor de rechter worden gedaagd wegens oneerlijke handelspraktijken in de VS. Inmiddels is het management vervangen en heeft BitMEX de kwestie van de identiteitsverificatie blijkbaar als prioriteit aangemerkt om met de Amerikaanse autoriteiten in het reine te komen. Weet dat uw klant (KYC) al het merendeel van de crypto-uitwisselingen implementeert om het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en soortgelijke praktijken te voorkomen of op te sporen. BitMEX had echter jarenlang KYC genegeerd en pas in augustus aangekondigd dat het een dergelijke identiteitscontrole verplicht zou stellen. Het oorspronkelijke tijdschema is nu aanzienlijk aangescherpt, BitMEX legt de nieuwe regels uit in een blogpost.

Wat klanten van BitMEX nu moeten weten over KYC

5 november 2020, dus al over twee weken, is de eerste deadline voor BitMEX-klanten. Wie de identiteitscontrole dan nog niet heeft afgerond, wordt niet meer toegelaten tot het openen van nieuwe handelsposities en kan de lopende orders niet meer wijzigen.

Op 4 december 2020 zal BitMEX ook de uitbetalingsfunctie blokkeren voor klanten die niet door een KYC zijn gegaan. BitMEX zal direct contact zoeken met klanten die na 4 december 2020 nog steeds openstaande posities op BitMEX hebben zonder KYC om dergelijke transacties te sluiten.

Volgens BitMEX is meer dan 50 procent van alle klanten na het eerste gesprek met KYC al geslaagd voor de identiteitscontrole. Tot nu toe is de deadline voor het verstrijken van de deadline echter vastgesteld op 12 februari 2021, waarna niets meer zal werken zonder KYC bij BitMEX. Om problemen te voorkomen, moet u daarom nu actie ondernemen en ofwel uw kapitaal van BitMEX herschikken ofwel KYC accepteren.

Conclusie: BitMEX – anonieme traders zullen in de toekomst worden weggelaten

BitMEX heeft zich gespecialiseerd in de handel met derivaten en is een van de drie grootste cryptobeurzen ter wereld op dit gebied. Tenminste een deel van de klanten waardeerde het waarschijnlijk om anoniem te kunnen werken bij BitMEX. Het was eigenlijk verrassend hoe nonchalant BitMEX omging met de door de overheid voorgeschreven regels inzake KYC. BitMEX verliest nu het unieke verkoopargument van “anonimiteit” onder de grote crypto-platforms om zijn bedrijf in de VS en elders te behouden. De komende weken zal blijken of BitMEX klanten en liquiditeit op grotere schaal zal migreren via KYC.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*