PayPal opent voor Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Bitcoin Cash

Bitcoin (BTC) en drie andere crypto valuta’s zullen worden geïntegreerd in het aanbod van de betalingsdienstaanbieder PayPal. Het aanbod zal in eerste instantie worden uitgerold in de Verenigde Staten, terwijl andere landen in 2021 zullen volgen. Met meer dan 300 miljoen klanten is PayPal de marktleider voor online betalingen.

Goed nieuws voor Bitcoin (BTC): Met PayPal integreert een van de grootste wereldwijde betalingsdienstaanbieders in eerste instantie vier cryptomunten in zijn aanbod. Naast BTC zijn dit Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin (Cash (BCH). De aankondiging van PayPal zorgde voor aanzienlijke prijsverhogingen: LTC steeg met 13 procent, BTC en ETH met ruim 4 procent, BCH toont een plus van 7 procent. Ook de koers van PayPal steeg met ruim 5 procent na de aankondiging van het cryptooffensief.

Achtergrond over Bitcoin en Co. bij PayPal

PayPal heeft een zogenaamde Bitlicense ontvangen van de New York Financial Supervisory Authority, die het recht geeft om Bitcoin and Co. In de komende weken zullen klanten in de VS Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash kunnen kopen, houden en verkopen via hun PayPal-rekening. Paxos Trust Compay is hiervoor als partner overgenomen. Dit werd al verwacht in de media. Tot het einde van dit jaar wordt de nieuwe dienst gratis aangeboden.

Begin 2021 is PayPal van plan om online handelaren op te nemen in de nieuwe crypto-divisie. Zij kunnen dan zonder extra kosten BTC, LTC, ETH en BCH accepteren, maar ontvangen Fiat zoals gebruikelijk in lokale valuta. De uitwisseling van crypto zal worden afgehandeld door PayPal. PayPal zegt dat het het crypto-programma voor particuliere klanten en handelaren zal uitbreiden naar “geselecteerde landen” in 2021, wat hopelijk ook de mening is van de EU.

Binnenkort wil PayPal informatiepagina’s activeren, de blokketentechnologie uitleggen aan klanten en informeren over de risico’s en kansen van crypto valuta. PayPal wil mogelijke problemen als gevolg van grote koersschommelingen elimineren door een eigen risicomanagement voor klanten en partners aan te bieden. Met meer dan 300 miljoen klanten en 26 miljoen aangesloten handelaren heeft PayPal een wereldwijd netwerk opgebouwd dat op veel plaatsen nauwelijks directe concurrentie kent in de online handel, afgezien van de Chinese dienstverlener Alipay. In 2021 wil PayPal de nieuwe crypto-divisie uitbreiden naar dochteronderneming Venmo.

Conclusie: PayPal duwt Bitcoin

De inspanningen van PayPal om Bitcoin te integreren en de geselecteerde Altcoins zijn sinds de zomer een publiek geheim. In 2019 had PayPal zich teruggetrokken uit Facebook Weegschaal, hoewel het bedrijf een van de oprichters was van het consortium voor een particulier georganiseerde Stablecoin. Wat PayPal nu aanbiedt heeft echter weinig te maken met een digitale Stablecoin, omdat de geselecteerde crypto valuta’s alle vier vluchtig zijn.

PayPal bedient eerder de wensen van de klant om deel te nemen aan het Bitcoin-thema. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld verdient het handelsplatform Robinhood miljoenen aan cryptohandel door middel van vergoedingen, en in dit land scoort bijvoorbeeld Revolut met vergelijkbare aanbiedingen. In een eerste stap zullen PayPal-klanten gemakkelijk en gemakkelijk crypto kunnen kopen en op prijsstijgingen kunnen wedden. Deskundigen verwachten dat dit zal leiden tot een nieuwe kapitaalstroom in de richting van Bitcoin. Het valt nog te bezien of en in hoeverre BTC, ETH, BCH en LTC daadwerkelijk als (indirect) betaalmiddel via PayPal zullen worden gebruikt. In ieder geval is de crypto-industrie blij dat PayPal, een grote gevestigde betaaldienstverlener, zijn deuren opent voor crypto valuta en zo de acceptatie van Bitcoin zou moeten versterken.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*