Bitcoin – hoe koop ik BTC en wat doe ik ermee?

Of het nu in de EU of in de VS is – de centrale banken en het monetair beleid lanceren enorme hulpprogramma’s in de nasleep van de coronapandemie, die de inflatierisico’s aanwakkert. Bitcoin (BTC), bijvoorbeeld, duwt zichzelf als een onafhankelijke wereldwijde crypto-munt voor investeerders en particulieren om activa te beschermen tegen inflatie.

Er gaat geen dag voorbij zonder dat Bitcoin (BTC) in het zakennieuws wordt genoemd als de historisch eerste en nog steeds belangrijkste crypto-munt. Onlangs hebben grote Amerikaanse bedrijven zoals MicroStrategy en Square zich al opgestapeld. De FTK’s worden omgerekend van Amerikaanse dollars naar FTK’s om hun vermogen te beschermen tegen mogelijke inflatie. Dit komt omdat het maximumbedrag van alle Bitcoin is vastgesteld op 21 miljoen, er al ruim 18,5 miljoen is gegenereerd en het mechanisme van een gewone Bitcoin die halveert de inflatie grotendeels uitsluit. Maar hoe koop ik mijn eerste BTC en wat kan ik doen met mijn Bitcoin?

1. Bitcoin kopen

Het kopen van BTC is volledig legaal in Duitsland en er zijn verschillende grote leveranciers die het gemakkelijk maken. Het is belangrijk om echte BTC te kopen en niet alleen virtuele rechten. Bitcoin kopen voor euro’s is bijvoorbeeld eerlijk en handig bij eToro, en we hebben hier gedetailleerde instructies voor u. Anders zijn de crypto’s Binance en Coinbase een goede plek om te beginnen als u Bitcoin wilt kopen. De voor- en nadelen van deze twee aanbieders hebben we hier voor u vergeleken. U zult merken dat het kopen van BTC veel gemakkelijker is dan sommige mensen denken.

2 Bitcoin – gebruiken of houden?

Als je nu krediet hebt in BTC, rijst de vraag wat je ermee moet doen. Met creditcards gekoppeld aan crypto-credits, zoals die van Binance, kunt u uw BTC als betaalmiddel gebruiken, omgerekend naar euro’s bijna overal waar u komt. Steeds meer online dienstverleners accepteren ook directe betalingen in Bitcoin, bijvoorbeeld Travala voor reizen en Lieferando voor maaltijden .

BTC-eigenaren hebben echter de neiging om andere strategieën te gebruiken dan het gebruik van Bitcoin voor dagelijkse betalingen. Velen denken als institutionele beleggers en zien hun FTK als een waardeketen. HODL is wat de crypto-scene deze houding noemt en betekent de prognose: Bitcoin zal vele malen in prijs stijgen naarmate het wijder verbreid wordt. Daarom laat het HODL-team zijn BTC voorlopig ongemoeid. Wat er ook gebeurt in de wereldeconomie, Bitcoin is immuun voor monetair beleid en wordt daarom “digitaal goud” genoemd. Met HODL zijn uw BTC’s inflatie-onafhankelijke winkels met een goede kans op waardevermeerdering. Als u deze aanpak wilt volgen, is het sterk aanbevolen om uw FTK’s op te slaan op een hardware portemonnee waar ze veilig zijn voor online criminelen. Alles wat u moet weten over hardware-portemonnees voor Bitcoin kunt u hier vinden in onze special.

Als je bereid bent om wat risico’s te nemen, kan je dieper ingaan op de cryptohandel met je BTC. U kunt bijna alle Altcoins kopen op crypto-beurzen tegen Bitcoin, sommigen van hen zouden een hogere winstgroei hebben dan BTC zelf. Op dit moment ontwikkelen zich onder het overkoepelende thema DeFi, Ethereum (ETH), Chainlink (LINK) en aanverwante penningen bijvoorbeeld beter dan het marktgemiddelde. Of u kunt gebruik maken van klassieke financiële instrumenten zoals Bitcoin Futures en Bitcoin Options om winst te maken door middel van nauwkeurige prijsprognoses.

Voor echte gokkers: Verschillende online casino’s en wedkantoren accepteren Bitcoin. Maar er zijn ook dubieuze aanbieders, dus controleer de reputatie van een platform voordat u uw BTC naar het platform overbrengt.

Conclusie: Bitcoin nu kopen?

Toegegeven, een goede 9.700 euro voor een Bitcoin, want de huidige prijs klinkt vrij steil. Maar je kunt ook fracties van een BTC kopen, je budget is bepalend. De afgelopen tien jaar heeft Bitcoin het beter gedaan dan alle andere activaklassen in termen van waardegroei, en de onzekere situatie in tijden van corona maakt BTC nog interessanter. In de crypto-scène is de slogan “Niet iedereen die Bitcoin koopt, begrijpt geld. Maar iedereen die geld begrijpt, koopt Bitcoin.” Dit vat goed samen waarom BTC al lang zijn niche heeft verlaten en massa’s mensen in dienst heeft. Het potentieel van Bitcoin is nog lang niet uitgeput en tegelijkertijd groeit de vraag. Onder deze omstandigheden zijn de dagelijkse kleine koersschommelingen bij BTC niet zo relevant als u denkt aan uw investering over maanden en jaren.


Als u nog geen Binance-account heeft, kunt u hier een Binance-account aanmaken en 10% op de kosten besparen, u kunt hier alles te weten komen wat u moet weten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*